„Kralj Ibi” najbolja predstava trećeg Angažman festa


09. Dec 2021. Treći Angažman fest

Treći po redu Angažman fest zatvoren je sinoć predstavom „Utopija” u produkciji Malog pozorišta Duško Radović, nakon čega su dodeljene i nagrade festivala.

Stručni žiri festivala u sastavu: Ana Pinter (predsednica žirija), Jelena Brenjo i Nikola Kerkez doneo je sledeće odluke:

Nagradu za najbolju predstavu festivala osvojila je predstava „Kralj Ibi” u koprodukciji Kulturociklina i Kulturnog centra Kruševac. Nagrada za najangažovaniju predstavu festivala pripala je predstavi „Utopija” Malog pozorišta Duško Radović, dok je Specijalnu nagradu za kolektivnu igru, ali i Nagradu publike (ocena 4,73) ponela predstava „Životinjska farma” Omladinskog pozorišta DADOV. 

kralj-ibi-najbolja-predstava-treceg-angazman-festa

Nagrada za najbolju žensku ulogu pripala je Ini Nikolić za ulogu u predstavi „Utopija”, dok je Nagradu za najbolju mušku ulogu osvojio Pavle Ivanović za ulogu u predstavi „Kralj Ibi”.

„Sve tri (nagrađene) predstave su nas iznenadile, to jest jedna tema sa kojom su se one susrele, vrlo je ozbiljno shvatile i ponudile jako kreativna rešenja, a to je tema odnosa moći u društvu. Smatrali smo da ovo nije tema mladih ljudi, ali su nam oni na ovom festivalu dokazali da ona to jeste.” obrazložila je predsednica žirija Ana Pinter.

Prvi Angažman fest održan je 2019. godine u Domu omladine Beograda. Nakon druge onlajn verzije festivala, ovogodišnji, treći Angažman fest vratio se na scene Doma omladine i Malog pozorišta Duško Radović. Tokom pet festivalskih dana, više od 800 gledalaca imalo je priliku da pogleda tri predstave za decu i mlade u takmičarskom programu, kao i dve festivalske produkcije u revijalnom programu.

Foto: KulturociklinPovratak na vesti


Ukoliko želite da naš rad podržavate iznosom koji sami određujete na mesečnom nivou, kliknite ovde: https://www.patreon.com/hocupozoriste