Malo pozorište "Duško Radović" slavi 68. godina postojanja


Malo pozorište "Duško Radović" proslaviće 68. rođendan u ponedeljak, 23. oktobra premijerom predstave za decu nastale prema drami Vilijama Šekspira "Bura" u režiji Nikite Milivojevića.

Romantična drama, koju je Šekspir pisao u toku 1610. i 1611. godine,  prvi put je objavljena više od deset godina kasnije, 1623. god. Ova drama govori o sukobu Prospera kojeg su braća Antonio i Alonso bacili u more i tako poterali iz Italije. Prospero pronalazi ostrvo na kojem pokušava da domorocima nametne svoju vlast, pošto je pre izgnanstva bio vojvoda od Milana, pa smatra da tu dužnost mora da zadrži i na pustom ostrvu. 

hor-devojaka-buraKoncept Hora devojaka iz predstave, foto: Malo pozorište Duško Radović

Reditelj Nikita Milivojević, kome je ovo druga režija u Malom pozorištu kaže da je u "Buri" moguće prepoznati  najrazličitije sadržaje: od  romantičnih, metafizičkih,  autobiografskih, filozofskih, političkih... a  među svim mogućim  „učitavanjima'' za mene u njoj postoji i jedan dečji pogled na svet, (kao u onim neobičnim kutijama Dž.Kornela u kojima su neki nostalgični mini svetovi prepuni nekakave dečije fantazije). Bajkovito, stvarno, nestvarno, moguće, nemoguće... nešto  davno izgubljeno, „građa od koje se prave snovi’’!

U predstavi igraju Ivana Adžić, Miloš Samolov, Miloš Anđelković, Arsenije Tubić, Nikola Malbaša, Jovana Čurović, Maja Tomašević i Mina Gligorić.

Kostim je radila Jelena Stokuća, asistent reditelja i koautor muzike koja se izvodi uživo na sceni je Tadija Miletić, dok je asistent kostimografa Adrijana Simović.

U okviru proslave Dana pozorišta biće podeljene i godišnje nagrade, o kojima je odlučivao tročlani žiri u sastavu Goran Balančević, Miloš Samolov i Jelena Ćuruvija Đurica.Povratak na vesti


Ukoliko želite da naš rad podržavate iznosom koji sami određujete na mesečnom nivou, kliknite ovde: https://www.patreon.com/hocupozoriste