Ostanite kod kuće i gledajte pozorište


17. Mar 2020.

U skladu sa Odlukom Vlade republike Srbije o uvođenju vanrednog stanja pozorišta u Srbiji su zatvorena, ali to nije potpuni kraj mogućnosti da pogledate predstavu. Određena pozorišta emitovaće na internetu snimke svojih predstava. Mi vam nudimo pregled izvođenja koje možete pogledati u narednom periodu, takođe, trudićemo da se što ažurnije dopunjavamo ovaj spisak tako da vas pozivamo da sačuvate ovaj link.

Pozorište Bora Stanković iz Vranja će svakog utorka i petka od 20 časova na svom YouTube kanalu emitovati snimak neke od predstava sa njihovog reperotara. Nakon toga, snimci će ostati dostupni svima koji žele da ih pogledaju u bilo koje vreme.

U utorak, 17. 3. u 20 časova pogledajte prerdstavu "Paviljon br.6", A.P.Čehova, u režiji Nebojše Dugalića.

 

Pozorište Atelje 212 će i tokom vanredne situacije biti sa svojom publikom. Od večeras svakog utorka , četvrtka i subote na fejsbuk kanalu emitovaćemo snimljene predstave u terminima od 20 časova. Ovo će biti jedinstvena prilika da najmlađa publika Pozorišta Atelje 212 prvi put vidi neke predstave, a starija publika se podseti predstava koje su nekada bile na repertoaru. Ove nedelje možete pogledati: 

  • 24.03. u 20 časova "Molijer" (1978.)
  • 26.03. u 20 časova "Korešpodencija" (1982.)
  • 28.03. u 20 časova "Čudo u Šarganu" (1989.)

Narodno pozorište u Beogradu povodom prekida igranja predstava pred publikom, najavljuje besplatan streaming svojih operskih, baletskih i dramskih predstava.

Prva predstava koja će biti emitovana putem Interneta biće "Bela Кafa" Aleksandra Popovića u režiji Milana Neškovića u sredu 18.03.2020. sa početkom od 21:00 na YouTube kanalu Narodnog pozorišta.

Repertoar za naredni period pogledajte u nastavku:

  • 28.03. "Dama sa kamelijama", drama Aleksandra DIme Sina
  • 29,03. "Uspavana lepotica" balet 
  • 30.03. "Gospođa ministarka", komedija
  • 31.03. "Italijanka u Alžiru", opera
  • 01.04. "Važno je zvati se Ernest", komedija
  • 02.04. "Melaholični snovi grofa Save Vladislavića"

Pozorište lutaka Niš će i tokom vanrednog stanja biti sa svojim malim i velikim gledaocima. Na YouTube kanalu emitovaće predstave u uobičajenim terminima predviđenim za igranje, četvrtkom u 18.00 i nedeljom u 11.30.

Ovo će biti prilika da najmlađi prvi put vide, a stariji se podsete i predstava koje su nekada bile na repertoaru.

Najave predstava biće objavljivane na sajtu i društvenim mrežama Pozorišta lutaka i dostavljane medijima kao i do sada.

Pozorište mladih želi da svojim repertoarom upotpuni vreme koje provodite kod svojih kuća. Putem sajta Pozorišta mladih našoj najmlađoj publici želimo da omogućimo gledanje predstava iz svojih domova. https://www.pozoristemladih.co.rs/

Termini u kojima će se predstave naći na sajtu Pozorišta mladih su naši redovni termini igranja:

  • Četvrtak, 26.03.2020. u 18.00 časova - predstava "Kako je otkriveno letenje"
  • Subota, 28.03.2020. u 11.00 časova - predstava "Ježić Žožo"
  • Nedelja, 29.03.2020. u 11.00 časova - predstava "Snežna kraljica

 

Pozorište lutaka „Pinokio“ će igrati predstave bez prisustva publike u svom redovnom terminu svake subote od 12.00 i prenosiće ih uživo preko društvenih mreža – YouTube, Facebook-a i Instagram-a.

Najmlađi će imati priliku da uživaju iz svojih domova u najgledanijim predstavama ovog pozorišta kao što su „Tri praseta", „Pepeljuga“ i „Lepotica i zver".

Aleksinačko Pozorište „Duka Jovanović“ najavilo je da će na Facebook stranici pozorišta - https://www.facebook.com/aleksinackoamatersko.pozoriste/ podeliti linkove ka svim snimanim predstavama.

Pozorište "Puž" če u subotu 21.3. od 17 časova na svoj YouTube kanalu emitovati predstavu "Raspevani jubilej" izvedenu povodom 40 godina ovog pozorišta.

Pozorište "Boško Buha" u narednom periodu svake nedelje od 17 časova objaviće snimak jedne predsave. Ove nedelje, 22. 3. pogledajte predstavu "Čarobnjak iz Oza". 

Za najmlađe posetioce i njihove roditelje MoniCart proudukcija na nekoliko dana otvara pristup linku za mjuzikl  "Maštošumske pitalice". 

Reflektor teatar poručuje da I kad mislimo da ne možemo u pozorište, ono nađe svoj put do nas! Predstava "Žudnja" kao da je ponovo oživela u ovim trenucima izolovanosti kada je, iznad svega, važna društvena i lična odgovornost.  Kao omladinska organizacija, javno se priključujemo i podržavamo akciju #OstaniKodKuće, a svima koji to činite uz nas, preporučujemo da odgledate našu najemotivniju predstavu na RT YouTube kanalu.

Pozorište "Zoran Radmilović" iz Zaječara vam takođe omogućava da na njihovom YouTube kanalu pogledate arhivske snimke predstava. Tu su već "Ženidba i udaba" u režiji Vladimira Lazića i "Crvenkapa" u režiji Dobrina Mirčeva.

Predstave Кnjaževsko-srpskog teatra će se emitovati u večernjim terminima na Radio Televiziji Кragujevac, kao i putem interneta RTК (Live stream).

Radio-televizija Кragujevac od sutra počinje sa emitovanjem predstava Кnjaževsko-srpskog teatra koje se mogu pratiti na 405 kanalu D3 platforme SBB-a, na 555 kanalu MTS TV ili Supernove, kao i Live stream putem linka https://rtk.co.rs/uzivo/tv/

Termini:
▪️ Petak, 20. marta u 20 časova - predstava „Prevaranti u suknji“ Кena Ludviga u režiji Milića Jovanovića
▪️ Subota, 21. marta u 20 časova – predstava „Opet plače, al` sad od sreće“ Novice Savića u režiji Dragana Jakovljevića
▪️ Utorak, 24. marta u 20 časova – predstava „Čovek, zver i vrlina“ Luiđija Pirandela u režiji Marka Misirače

Od večeras 19.03. 2020. imaćete prilike da svakog četvrtka i utorka gledate snimke predstava Kruševačkog pozorišta na youtube kanalu. Subotom će najmlađa publika moći da pogleda predstavu za decu. Večeras na repertoru komedija "КIDAJ OD SVOJE ŽENE" Reja Кunija u režiji Lilijane Ivanović (1991. godina).

Kraljevačko pozoiršte je najavilo da će na Youtube kanalu pozorišta početi sa objavljivanjem snimaka predstava.

Narodno pozorište Niš je odlučilo da napravi online repertoar u okviru kog će tri puta nedeljno biti prikazivani snimci predstava niškog teatra. Predstave će moći da se gledaju na linku koji će biti dostupan sajtu Pozorišta, kao i na društvenim mrežama i koji će biti aktivan 48 sati, a nakon toga link će biti zamenjen i prikazivaće novu predstavu.

Repertoar do 6. aprila:

  • 19. mart ZONA ZAMFIROVA
  • 21. mart IZA KULISA
  • 23. mart NE OČAJAVAJTE NIKAD
  • 25. mart ŠVABICA
  • 27. mart SUMNjIVO LICE
  • 29. mart DUNDO MAROJE
  • 31. mart OŽALOŠĆENA PORODICA
  • 2. april ODABRANI I UNIŠTENI
  • 4. april SIRANO XXI
  • 6. april ISIDORA

S obzirom na vanrednu situaciju, a i kako bi vaš boravak kod kuće učinili prijatnijim, Akademsko pozorište SKC Niš se priključuje akciji online gledanja predstava. Večeras u 21h možete pogledati predstavu ,,Mučenici'' koja je jedna od njihovih najnagrađivanijih predstava. Link predstave biće postavljen na njihovoj FB stranici.

Povodom Svetskog dana pozorišta za decu i mlade večeras u 20č na jutjub kanalu Festivala ekološkog pozorišta pogledatjte predstavu PLAVA PTICA koja je nastala u korpodukciji između Festivala ekološkog pozorišta za decu i mlade, Ludifico.a i Narodno Pozorište Sombor. „Plava Ptica“ je priča, koja se dešava u duši jednog dečaka. Ova priča nam nudi prave vrednosti i prednosti u smislu svakodnevnice, ona podrazumeva sreću koja se pronalazi u malim stvarima.

Repertoar:

  • 23.03. u 20 časova “Pustolovine Boleta Komete” pobednik 22. FEP-a, Nevid Teatar i Gradsko pozorište Jazavac
  • 27.03. povodom Svetskog dana pozorišta ”Život na visokoj nozi” Autorski projekat teatra “LUDIFIKO” (Novi Sad)

Teatar Vuk će svake subote u 12 h emitovati po jednu predstavu na Youtube kanalu pozorišta koja će biti dostupna 24 časa od trenutka postavljanja. Teatar Vuk će svake nedelje na društvenim mrežama objavljivati koja predstava će biti te subote. Prva na redu je predstava "I ostali" koja će biti dostupna od subote 21. marta.

Šabačko pozorište kreće sa onlajn repertoarom pod sloganom: Grad je dom! Grad je pozorište! i uz poruku #ostanikodkuće.

Termini:

  • ponedeljak, 23. mart u 20h - TEKTONSKA OSEĆANJA, režija: Andrea Ada Lazić
  • sreda, 25. mart u 20h - PRETPOSLEDNJA PANDA, režija: Maksim Milošević
  • petak, 27. mart u 20h - RUBIŠTE, režija: Kokan Mladenović
     

Srpsko narodno pozorište će se od 23. marta pridružiti pozorištima koje će emitovati svoje predstave tokom vandredne situacije. Prva predstava na repertoaru će biti "Čas anatomije" autorski projekat Andraša Urbana po motivima dela Danila Kiša, koja je već dostupna na linku https://www.youtube.com/watch?v=a4t5sAKEJ-U. Sve predstave će biti dostupne 48 sati nakon trenutka postavljanja. 

Narodno pozorište Užice pridružuje se akciji „Ostani kod kuće“ i od sutra će na svom Youtube kanalu emitovati snimljene predstave. Online repertoar Narodnog pozorišta Užice

24. mart: „Pilad“ (P.P. Mazolini / Andrea Paciotto)
26. mart „Atentat“ (Miloš Nikolić / Ljuboslav Majera)
31. mart: „Višnjik“ (A.P. Čehov / Predrag Kalaba)
2. april: „Buđenje proleća“ (Frank Vedeking / Martin Kočovski)
7.april: „Viktor ili deca na vlasti“ (Rože Vitrak / Aleksandar Lukač)
9. april: „Čudo u Šarganu“ (Ljubomir Simović / Iva Milošević)
14. april: „Ines de Kastro“ (Džo Clifford / Nemanja Ranković)
16. april: „Sluga dvaju gospodara“ (Karlo Goldini / Andrea Paciotto)
21. april: „Majstor i Margarita“ (Mihail Bulgakov / Aleksandar Lukač)
23. april: „Rumunija 21“ (Peka Štefan / Goran Golovko)
28. april: „Rodoljupci“ (Jovan Sterija Popović / Lary Zappia)
30. april „Hromi ideali“ (Po tekstu Milutina Uskokovića / Zlatko Sviben)

Hartefact fund predstavlja svoj online program - Hartrospektivu. Svakog petka od 21, na njihovom youtube kanalu, moći ćete da pogledate predstave iz arhive. Prva na redu je „Hipermnezija“, u režiji Selme Spahić.

Od srede 25. marta, pa sve do kraja trajanja vanrednog stanja, predstave Pozorišta za decu Kragujevac možete pogledati na RTК u sledećim terminima:
- Sreda od 18 č., repriza je četvrtkom u 10 č.
- Subota od 13 č.
Prva predstava je na programu 25.3. od 18 časova,  "Alisa u zemlji čuda" u režiji Miloša Milovanovića.

Čekajući momenat kada ćemo ponovo početi da igramo i srećemo se iz večeri u veče, Jugoslovensko dramsko pozorište želi da ostane u kontaktu sa svojom publikom na jedini način koji je moguć u uslovima kada je najodgovornije prema sebi i zajednici ostati kod kuće. Zato će od četvrtka 26. marta, na Youtube kanalu (Jugoslovensko dramsko pozoriste), sajtu jdp.rs i društvenim mrežama emitovati snimke predstava. Prva predstava koju će prikazati je Hadersfild. Početak striminga je u 21h. Istu predstavu imaćete priliku da gledate naredna tri dana u petak 27, subotu 28. i nedelju 29. marta takođe u 21h.
Novu predstavu gledaćete narednog četvrtka 2. aprila. Takođe u 21h emitovaćemo predstavu Bure baruta Dejana Dukovskog u režiji Slobodana Unkovskog. U četvrtak 9. Aprila emitovaćemo predstavu Skakavci Biljane Srbljanović u režiji Dejana Mijača dok je u četvrtak 16. Aprila na repertoaru JDP TV-a predstava Mletački trgovac Viljema Šekspira u režiji Egona Savina. Sve predstave će biti reprizno emitovane i naredna tri dana po premijernom izvođenju (premijere će biti u četvrtak a reprise u petak, subotu i nedelju.

Dom omladine Kragujevac će svakog dana u 20h na youtube kanalu objavljivati po jednu predstavu Dramskog studija Doma omladine. Prva predstava će biti ,,Čvorovi'' iz 2009. u režiji Slavice Urošević.

Pozorište Kosztolányi Dezső će počev od 27. marta postavljati online predstave teatra na Youtube kanalu. Svaka predstava će biti dostupna 52 sata, neke od predstava će biti sa titlovima, dok će neke biti bez titlova.

Narodno pozorište Subotica je takođe počelo da postavlja svoje predstave online prema sledećem repertoaru:

  • 24. 03. utorak - A. P. Čehov: Galeb (režija: Filip Grinvald), premijera 2014.
  • 26. 03. četvrtak - Ištvan Tašnadi: Iskusna žena (režija: Ištvan Tašnadi), premijera 2018.
  • 28. 03. Subota - Vilijam Šekspir: Julije Cezar (režija: Andraš Urban), premijera 2011.

 

Poslednja izmena: 28.3, 19:15



Povratak na vesti


Ukoliko želite da naš rad podržavate iznosom koji sami određujete na mesečnom nivou, kliknite ovde: https://www.patreon.com/hocupozoriste