Predstava "Teško je reći zbogom" teatra "Vihor" gostuje u Gradskom pozorištu Bečej


U petak, 26. maja, na programu Gradskog pozorišta Bečej je gostovanje teatra "Vihor" iz Beograda sa predstavom "Teško je reći zbogom". Tekst je napisao Miro Gavran a predstavu je režirala Marija Lipkovski. vihor-becej

Igraju: Dragana Dabović kao Ena, Ivan Mihailović kao Davor i Nevena Ristić kao Tea.

Cena ulaznice je 300 dinara.

U dramskom tekstu “Teško je reći zbogom” susrećemo se s neobičnim bračnim trouglom. U dinamičnoj priči punoj neočekivanih obrta “žrtva” i “progonitelj” zameniće mesta, “istine” će postati “laži”, a “laži” će postati “istine”. Primenjujući akronološki način pripovedanja, ispisujući brze, gotovo kolokvijalne dijaloge, Miro Gavran je napisao modernu savremenu dramu s kojom će se današnji gledaoci lako poistovetiti, pronalazeći u sudbinama prikazanih junaka  deliće svoga ličnog iskustva.

Neki teatrolozi su ovaj Gavranov tekst imenovali komedijom, neki melodramom, neki dramom  – a u njemu se sve te odrednice susreću i isprepliću, pozivajući glumce i reditelja na građenje snažne predstave, koja nikoga neće ostaviti ravnodušnim.

Ako se slažete s tvrdnjom da su muško-ženski odnosi najvažniji za našu sreću i nesreću – onda ćete u ovoj predstavi istinski uživati.

Izvor: pozoristebecej.rs Foto: instagram.com/teatarvihor/Povratak na vesti


Ukoliko želite da naš rad podržavate iznosom koji sami određujete na mesečnom nivou, kliknite ovde: https://www.patreon.com/hocupozoriste