Premijera predstave „O Gilgamešu“ u Gradskom pozorištu Čačak


U sredu, 26. maja, od 20 časova, u velikoj sali Gradske biblioteke „Vladislav Petković Dis“ održaće se premijera predstave „O Gilgamešu“, nove predstave u produkciji Gradskog pozorišta Čačak.

Reditelj Jug Đorđević, kome je ovo druga režija u čačanskom pozorištu, o izboru dela  rekao je: „Tragali smo za predloškom koji može da nastavi angažovanu crtu koju je postavilo ovo pozorište, ali ne u smislu da ona bude aktuelna u tom trenutku kao što je bio slučaj sa „Triptihom o radnicima“ i „Životinjskom farmom“,  već neko opštepoznato delo svetske književnosti koje može da komunicira sa sadašnjim trenutkom. Probaćemo da savremenim jezikom i alatima govorimo o temama koje su aktuelne već 4000 godina, kao što su religija i samo postojanje čoveka.“

Ovu srednjoškolsku lektiru pretočiće u predstavu dramaturškinja Tijana Grumić. Ona je rekla da joj je sa spisateljske strane važno što će raditi na jednoj od najstarijih priča naše civilizacije i dodala: „Ono što je meni bilo najupečatljivije o „Epu o Gilgamešu” jeste što su i danas emocije tih likova, tih ljudi, nešto sa čim se mi još uvek poistovjećujemo.”

Ostatak autorskog tima čine scenografkinja Andreja Rondović, kostimografkinja Vera Damjanović i kompozitorka Julija Đorđević. U predstavi igraju Ivana Terzić, Dušan Vukašinović, Nevena Kočović, Bratislav Janković, Milica Filić i Dimitrije Aranđelović.

Prva repriza je zakazana za 29.05.2021. u 20 časovaPovratak na vesti


Ukoliko želite da naš rad podržavate iznosom koji sami određujete na mesečnom nivou, kliknite ovde: https://www.patreon.com/hocupozoriste