Premijera predstave „Paviljoni” u Domu omladine u Beogradu

Aleksandra Stošić
15. Apr 2024.

Predstava „Paviljoni” biće premijerno izvedena 15. aprila, sa početkom u 20 sati, u Domu omladine u Beogradu. Predstava je rađena po tekstu Milene Marković, a u režiji Nenada Radovića, Ane Vučić i Ivane Vuković. Komad je deo programa edukativnih pozorišnih predstava za tinejdžere u organizaciji beogradskog Doma omladine i Studio Centra i namenjen je uzrastu starijem od 14 godina.

„Paviljoni” govore o ljudskoj svakodnevici. Preko priče o životu u jednom soliteru prikazana je priča o nama samima, sada i ovde. Iako je tekst napisan pre više od dve decenije, priča je aktuelnija nego ikad. Vreme odsustva empatije dovodi nas do pitanja kada i kako smo postali ravnodušni na svaku vrstu zločina? 

Tema nasilja povezuje sve likove u predstavi. U svakoj od tri priče javlja se potpuno odsustvo saosećanja prema drugoj osobi, pa čak i u trenucima kada se ona bori za život.

U predstavi igraju polaznici Studio Centra. 

Prva repriza predstave zakazana je u utorak, 16. aprila u 20 sati. Povratak na vesti


Ukoliko želite da naš rad podržavate iznosom koji sami određujete na mesečnom nivou, kliknite ovde: https://www.patreon.com/hocupozoriste