Premijera predstave za decu "Cvrčak i Mrav na rođendanu" u Pozorištu Bečej


Premijera predstave za decu "Cvrčak i Mrav na rođendanu" sastava Alice in WonderBand zakazana je za 12. mart u Pozorištu Bečej. Reč je o koprodukciji Gradskog pozorišta Bečej i Festivala ekološkog pozorišta za decu i mlade, a režiju potpisuje Sonja Petrović. 

„Cvrčak i mrav na rođendanu“ je neverbalna predstava koja se podjednako služi pozorišnim, plesnim i muzičkim jezikom, oslanjajući se na motive poznate Ezopove basne. Živeći u modernom društvu, naši Cvrčak i Mrav pokazuju kako izgleda njihov svet kada se nađu u neposrednoj blizini proslave dečijeg rođendana – kada džinovska deca bacaju otpatke na zemlju i (ne)svesno ugrožavaju njihov život.

Predstava ima za cilj da kroz priču o jednom prijateljstvu ukaže i na ekološke probleme današnjice i nužnost empatije prema živim stvorenjima oko nas koje  ne primećujemo.

U predstavi igraju Ana Vrbaški i Marko Dinjaški. Ovaj dvojac u martu mesecu gostovaće sa predstavom "Kiss" u Srpskom narodnom pozorištu u Novom Sadu (26. 03. u 20.30 h, kamerna scena), Narodnom pozorištu Sombor (13. 03. u 20 h), Kulturnom centru Pančeva (28. 03. u 19 h), kao i u okviru programa međuskupštine Nezavisne kulturne scene Srbije u Magacinu u Beogradu.Povratak na vesti


Ukoliko želite da naš rad podržavate iznosom koji sami određujete na mesečnom nivou, kliknite ovde: https://www.patreon.com/hocupozoriste