„Vanja, Sonja, Maša i ostali” premijerno u Ateljeu 212


Predstava „Vanja, Sonja, Maša i ostali” biće premijerno izvedena 1. decembra u Ateljeu 212 na Sceni „Mira Trailović” sa početkom u 20.00 časova. 

Komedija Kristofera Djuranga „Vanja, Sonja, Maša i ostali” biće prva premijera u ovoj pozorišnoj sezoni u režiji Ksenije Krnajski. 

vanja-sonja-masa-i-ostali-premijerno-u-ateljeu-212_1

Radnja prati život lika Vanje i njegove usvojene sestre Sonje koji žive mirnim i povučenim životom ispunjavajući sudbinu Čehovljevih likova čija imena nose. Njihov tromi život u kući u kojoj su odrasli prekida iznenadna poseta sestre Maše, glumice čija je karijera na zalasku, i njenog novog, nekoliko decenija mlađeg dečka umetničkog imena Žaoka. Tu je i kućna pomoćnica Kasandra, obdarena proročkim moćima i mlada devojka Nina čija lepota i mladost prete da zasene Mašu. Pozivom na maskenbalsku žurku počinje uzbudljiv vikend rivalstva, žaljenja, ogorčenosti i iskrenosti. 

Kristofer Djurang, jedan od najpoznatijih savremenih američkih komediografa, za „Vanju, Sonju, Mašu i ostale” nagrađen je Tonijem za najbolju dramu 2013. godine, a komad je ubrzo postao brodvejski hit. Dramu je prevela Marija Spasić, dramaturškinja je Jelena Mijović, scenografkinja i kostimografkinja Selena Orb, a kompozitorka Anja Đorđević. U predstavi igraju Goran Jevtić, Milica Mihajlović, Katarina Marković, Đorđe Kadijević, Natalija Stepanović i Isidora Minić.

vanja-sonja-masa-i-ostali-premijerno-u-ateljeu-212_2

Počevši od ove premijere Atelje 212 se uključuje u štednju papira i prelazi na ekološki prihvatljiviji način prezentovanja svojih štampanih programa ostalih materijala. Svi programi za Scenu „Mira Trailović” i Scenu „Petar Kralj” publici će biti dostupni putem QR koda na kome će se nalaziti kompletni programi i fotografije. Na taj način Atelje 212 će na godišnjem nivou uštedeti jednu tonu papira odnosno sačuvaće 17 stabala.

Foto: Boško ĐorđevićPovratak na vesti


Ukoliko želite da naš rad podržavate iznosom koji sami određujete na mesečnom nivou, kliknite ovde: https://www.patreon.com/hocupozoriste