Amateri

Akademija 28 | Komedija
Ulogujte se da dodate predstavu u listu zelja
0.0

Broj ocena: 0;

Amateri

Pisac: Borivoj Radaković, Režija: Aleksandar Janković

Igraju:

Miloš Vlalukin
Milena Predić
Marko Janjić
Srđa Bjelogrlić

Scenograf: Valentina Popržan, Kostimograf: Ivana Ivić, Izvršni producent: Milena Tomić, Organizator: Milica Stojadinović, Dizajn: Ivan Jocić, Fotograf: Ivan ZupancDramski tekst Borivoja Radakovića “Amateri” je socijalno angažovana crna komedija koja na izvrnut i ekscentričan način progovara o neuralgičnom punktu naše svakodnevice – siromaštvu koje poput raka izjeda ljudsko dostojanstvo i moral.

Dovedeni na rub egzistencije, junaci ove tragikomedije, vodoinstalater papučar Zlatko Belić Beli (Marko Janjić), isfrustrirani kukavac Grga (Miloš Vlalukin), lokalni socijani slučaj Kuka (Srđa Bjelogrlić) i iskusna prostitutka Stella (Milena Predić), odlučili su se na očajnički čin: snimanje porno filma koji bi ih izvukao sa dna i napunio im džepove…

Pojam “amater” nastao je od latinske reči amor (ljubav) i u svom prvobitnom značenju označavao je osobu koja se nekim poslom bavi iz ljubavi a ne radi materijalne koristi. Inflacija lažne ljubavi koja nam se svakodnevno servira putem sapunica, rijaliti programa i žute štampe dovela je do devalviranja vere u samu ljubav.

Likovi predstave “Amateri”, svako za sebe i na svoj način, ne mogu da rade svoje poslove iz ljubavi, a prihodi su im toliko mizerni da pokušavaju da obrnu taj proces pa žele da zarade na ljubavi. Šačica simpatičnih životnih gubitnika u tim pokušajima, kao u nekom crnohumornom striptizu, skida sloj za slojem svoje duše dok pred očima gledalaca ne ostane – goli život!