Carstvo nebesko

Ulogujte se da dodate predstavu u listu zelja
0.0

Broj ocena: 0;

Carstvo nebesko

Premijera: 26. sep 2017.
Režija: Jernej Lorenci

Igraju:

Olga Odanović
Nataša Ninković
Nada Šargin
Hana Selimović
Branko Jerinić
Bojan Žirović
Milutin Milošević
Nikola Vujović
Slaven Došlo

Dramaturgija: Matic Starina, Koreografija i asistencija režije: Gregor Luštek; Kompozicija: Karmina Šilec; Kostimografija: Belinda Radulović; Scenografija: Branko Hojnik, Scenski govor: Ljiljana Mrkić PopovićPrvi deo predstave igra se na sceni "Raša Plaović" u Narodnom pozorištu, zatim sledi pauza - šetnja do BITEF teatra, gde se izvodi drugi deo komada.

Retkost je da se dva beogradska pozorišta udruže oko zajedničke ideje pri stvaranju i realizaciji jedne predstave. Posebno je zanimljivo što su se spojila dva pozorišta potpuno različita u produkcionom i teatarskom smislu. Ali upravo to ovu saradnju čini posebnom i izazovnom.

Nismo mi pronašli rešenje, umetnička imaginacija je pronašla Narodno pozorište i Bitef teatar. Realizacija ove koprodukcije je veoma važna, a za nju zahvalnost dugujemo Jerneju Lorenciju i slovenačkoj ekipi okupljenoj oko ovog reditelja.

Smatramo da su ovakve saradnje ne samo nužne, već i poželjne zbog razmene ideja, ili kako je to danas popularno reći „energija“ dve pozorišne kuće.