Divlji labudovi

Puls teatar | Predstava za decu
Ulogujte se da dodate predstavu u listu zelja
0.0

Broj ocena: 0;

Divlji labudovi

Premijera: 25. Apr 2024.
Pisac: Hans Kristijan Andersen, Režija: Aleksandar Pejaković

Igraju:

Jelena Cvijetić, Ana Ćuk, Maja Jovanović Spasojević, Eva Voštinić, Aleksandar Trmčić, Darko Bjeković, Uglješa Spasojević, Lazar Maksić, Boba Stojimirović, Danilo Petrović, Pero Bjeković, Irina Mitrović

Dramatizacija: Aleksandar Pejaković, Scenografkinja i idejno rešenje plakata: Nevena Šurlan, Asistentkinja scenografkinje: Julijana Mićić, Kostimografkinja: Sonja Kotorčević, Korepetitor i saradnik za afričke instrumente: Darko Đekić, Dizajner svetla: Radomir Stamenković, Izrada lutke: Dragana Đurić, Sonja Kotorčević, Izrada lutki prinčeva: Nevena Šurlan, Julijana Mićić, Fotografija: Lazar MandićReč reditelja:

Sestrina ljubav prema bratu u mitovima je oduvijek predstvljala odricanja, čak i životna, Antigona koja je bila spremna da umre za brata ili Majka Marka Kraljevića, Jevrosima, koja je da bi spasila brata istrgla svu kosu iz glave i ostavila je na stubu gdje je bila vezana. Andersenova Eliza, takođe, na izuzetno emotivan način u „Divljim labudovima“ ukazuje na sopstevnu žrtvu prema začaranoj braći. Otuda i često pitanje bez odgovora da li smo mi našim sestrama, kćerkama i majkama ikada uzvratili njihove žrtve? Zato i jeste glavni cilj naše predstave da na umjetnički način podstaknemo mlade ljude na istraživanje i formiranje vlastitih stavova i propitivanje emocija o navedenoj temi. Drugih pretenzija ova predstava nema.