Fantom iz Opere

Ulogujte se da dodate predstavu u listu zelja
8.3

Broj ocena: 8;

Fantom iz Opere

Premijera: 07. Oct 2017.
Pisac: Richard Stilgoe i Andrew Lloyd Webber (Po romanu: „Le Fantome de l’Opera“ Gaston Leroux), Režija: Jug Radivojević

Igraju:

Kristin – Marta Hadžimanov / Mirjana Matić
Fantom – Slobodan Stefanović / Nikola Bulatović
Raul – Ivan Marković / Slaven Došlo
Gospodin Firman – Milan Antonić
Gospodin Andre – Dušan Šida
Karlota – Snežana Savičić Sekulić / Mirjana Stojanović
Madam Žiri – Milena Vasić / Ivana Popović
Pjanđi – Ljubomir Popović
Gospodin Rejer – Dušan Kaličanin
Meg – Iva Stefanović
Gospodin Lefevr – Božidar Bole Stošić
Žozef Buke – Dragan Vujić Vujke
Aukcionar – Ljubiša Dinčić
Don Atilo/ Pasarino – Marko Pantelić

Muzika: Andrew Lloyd Webber, Stihovi: Charles Hart, Dodatni stihovi: Richard Stilgoe, Prevod i prepev: Slobodan Obradović, Dirigent: Vesna Šouc, Koreograf: Konstantin Kostjukov, Scenograf: Aleksandar Denić, Kostimograf: Tatjana Radišić, Lektor: Radovan Knežević, Pomoćnik reditelja: Jug Đorđević„Fantom iz Opere“ je roman francuskog pisca Gastona Leruksa iz 1910. godine koji je svoju najveću popularnost doživeo kroz brojne pozorišne i filmske adaptacije od kojih su najpoznatiji istoimeni nemi horor film iz 1925. godine i mjuzikl Endrju Lojd Vebera iz 1986. godine.

Centralni zaplet se vrti oko prelepog soprana Kristin koja postaje opsesija misterioznog muzičkog genija koji živi u podzemnom lavirintu ispod opere.

Mjuzikl „Fantom iz Opere“ je premijerno izveden na londonskom Vest Endu 1986. godine, a na Brodveju dve godine kasnije gde važi za najduže izvođen mjuzikl svih vremena (preko 12 000 predstava). Do sada ga je u svetu pogledalo oko 140 miliona ljudi. Izvodi se na 15 svetskih jezika u 35 zemalja.

Predstava je osvojila brojne nagrade među kojima i tri Olivier nagrade (londonska produkcija) i 7 Toni i Drama desk priznanja (brodvejska produkcija).

„Fantom iz Opere“ je prvi Veberov mjuzikl i dugo očekivani naslov koji će od oktobra biti na repertoaru jedinog muzičkog pozorišta kod nas.

Na audiciji za glavne uloge (Kristin, Raul, Pjanđi i Karlota) održanoj u Pozorištu na Terazijama u martu ove godine bilo je preko 100 prijavljenih.