Ko zna da li ćeš me ponovo videti?

Ulogujte se da dodate predstavu u listu zelja
0.0

Broj ocena: 0;

Ko zna da li ćeš me ponovo videti?

Premijera: 20. Oct 2023.
Pisac: Rozi Brešćanski B, Režija: Zoltan Mezei

Igraju:

Karadi: Žuža Kalmar
Pijanista: Geza Kučera ml.
Pisac: Rozi Brešćanski B.Priča o Katalin Karadi

Katalin Karadi je bila jedna od najpopularnijih filmskih glumica i pevačica 1930-ih i 1940-ih. Njen prvi film "Smrtonosno proleće", učinio ju je popularnom istog trena. Njeno erotsko zračenje i neobičan glas učinili su divu seks simbolom epohe, fatalnom ženom.

Karadi je živela burnim i naizgled kontradiktornim životom. Mađarska je sklopila savez sa nacističkom Nemačkom, a Katalin je tokom rata imala aferu sa jednim visokim državnim funkcionerom (koji je u tajnosti bio član otpora), a istovremeno je spasavao Jevreje osuđene na smrt. Ali je nastavila da snima. Postala je simbol nacije. Nacisti su na kraju ugušili njen rad.

Radnja se odvija u okviru izmišljenog događaja. Tokom njenog poslednjeg nastupa u Mađarskoj, suočavajući se sa emigracijom, ona se priseća svog života i pušta nas da vidimo njenu sudbinu, koja ju je naterala da napusti zemlju koju još uvek voli svim srcem... a u međuvremenu ponekad iz nje izbije poneka evergrin pesma ili njen deo. Gorko-slatki performans bavi se ponekad zabavnim, ali i vrlo aktuelnim pitanjima o pripadnosti, domovini, apatridiji, umetnosti, ljubavi, uspehu i moći.