Krv crvenog petla

Ulogujte se da dodate predstavu u listu zelja
0.0

Broj ocena: 0;

Krv crvenog petla

Premijera: 23. dec 2019.
Pisac: Miloš Latinović, Režija: Jovana Tomić

Igraju:

Hoze - Marko Pavlovski
Laura - Katarina Mitić Pavlović
Onesimo Sančez - Nebojša Đorđević

Scenografija i kostim: Selena Orb, Kompozitor: Luka Mejdžor, Koreograf: Maja Kalafatić, Lektor: Nataša Ilić, Organizator: Ivana StojanovićReč reditelja

Komad “Krv crvenog petla” inspirisan je Markesovim delima; karakteriše ga magijski realizam u domenu narativnog stila, što je vrlo inspirativno za scensku postavku, vizuelni karakter predstave i tumačenje likova. Sa druge strane, tematski okvir određen je žanrom psihološkog trilera, gde pratimo narativ glavne junakinje Laure, njeno razračunavanje sa mračnom prošlošću, te problem rastrzanosti između ljubavi i dužnosti, koje otvara pitanje šta je pravo a šta pravda u životu pojedinca u turbulentnim političkim vremenima.

Stilizovan scenski pokret stvara intiman svet glavne junakinje. Gledalac njenim očima doživljava problem borbe da, u korumpiranom okruženju, gde svako krije greh iz prošlosti koji ga je doveo do profita ili omogućio puko preživljavanje, u takvom svetu istraješ u borbi za lični integritet.

U kamernoj, intimnoj atmosferi, skučenom prostoru i dvostrukom protoku vremena koji diktira fragmentarna dramaturgija tekstualnog predloška, želeli smo da ispričamo priču o malim ljudima, antiherojima, likovima koje srećemo svaki dan na ulici, koji se u opasnim političkim okolnostima bore za uzvišene ciljeve.