Sa druge strane jastuka

Ulogujte se da dodate predstavu u listu zelja
9.0

Broj ocena: 5;

Sa druge strane jastuka

Premijera: 09. Oct 2020.
Pisac: Stevan Koprivica, Režija: Jug Radivojević

Igraju:

Boža: Slaven Došlo
Tamara: Milena Živanović
Sale: Danijel Korša
Mita: Žarko Stepanov
Profesor: Vladan Savić
Konobarica: Tatjana Dimitrijević
Avramović: Igor Damnjanović
Radmila: Elizabeta Đorevska
Irina: Kristina Savić
Dželetović: Duško Radović
Petar: Milan Milosavljević
Ljuba: Dušan Šida
Policajac: Aleksandar Dunić
Cane: Nebojša Gromilić
Mikica: Milan Tubić
Goca: Milica Pavlović
Kaća: Jelena Arsić
Voditelj: Ljubiša Dinčić

Muzičkim aranžman: Aleksandr Sedlar, Dirigent: Aleksandar Sedlar, Koreograf: Milica Cerović, Kostimograf: Tatjana Radišić, Scenograf: Aleksandar DenićREČ AUTORA
Sa Bajagom sam radio kao dramaturg na jednom neobičnom kabaretskom poduhvatu na Večernjoj sceni Radović – Vinskom kabareu, u vreme bel epoka tog tetara koga je vodio Primož Bebler. Bio je to apsolutni hit, igran u klubu Radovića koji je iz mnogo razloga nazivan Kazablanka. Igrano je u uzavrelom Beogradu, između kordona policije i demostranata koji su opsedali zgradu RTS-a. Neretko su i jedni i drugi prisustvovali predstavi, a publika je mislila da je to deo performansa. Onda više nije bilo uslova da se igra. Ponovo smo se sreli sada na Tera­zijama, u doba korone. Nešto nam spoljne okolnosti ne idu na ruku.
Ali, kada bi teatar čekao idealne okolnosti, ne bi ga ni bilo. Srećom, tog mišljenja su bili reditelj Jug Radivojević i uprava Pozorišta na Terazijama i, eto premijere, okolnostima uprkos. Odlučio sam se, uz Jugovu i Bajaginu podršku, da dramaturški okvir za Bajaginu muziku bude početak osamdesetih godina koji iz današnje vizure deluje bajkovito, a i da sama forma mjuzikla bude neka vrsta urbane bajke smeštene u terazijski trougao. Malo lepe oniričke sepije, na fonu takvih Bajaginih pesama. Sve ostalo je na moćnom ansamblu pozorišta i publici.

Stevan Koprivica