Stojanka uživo

Akademija 28 | Komedija
Ulogujte se da dodate predstavu u listu zelja
0.0

Broj ocena: 0;

Stojanka uživo

Premijera: 01. apr 2016.
Pisac: Saša Simonović, Režija: Katarina Mitrović - Janković

Igraju:

Jovana Petronijević

Ton: Tošo Trnić, Mikser tona: Danijel Jovanović, Aranžman: Dragoslav Tanasković Trnda, Off: Jovan Desnica, Katarina Mitrović - Janković, Korišćena muzika i tekst pesme: "Glas" koju izvodi grupa "Ničim izazvan", Fotografija: Goran PetrovićJunakinja monodrame „Korak do poziva“, naša Stojanka, nakon što je dobila posao na jednoj velikoj televiziji, odlučila je da napravi izvesne promene u svom životu…

U predstava Stojanka uživo govori o sudbini žene na životnoj prekretnici, vodeći publiku kroz smešne i teške situacije kroz koje sama prolazi, ali ostavljajući nadu i optimizam kao izlaz iz svih nedoumica koje nam se nameću. Stojanka je obična žena iz unutrašnjosti, žena koja nije odustala od želje da postane uspešna. Ova na momente urnebesna komedija ispričana je u ispovednom obliku, kroz monolog, a ulogu Stojanke igra Jovana Petronijević. Tekst za predstavu napisao je Saša Simonović, dok režiju potpisuje Katarina Mitrović Janković. Song „Glas“ za predstavu pripada poznatoj grupi Ničim izazvan.

Predstava je premijerno izvedena 1. aprila 2016. u aranđelovačkom Kulturnom centru, pod naslovom „Korak do poziva“, a beogradska premijera se odigrala 18. aprila na Sceni Akademije 28.