Zagonetka revolucije

Dah teatar | Drama
Ulogujte se da dodate predstavu u listu zelja
0.0

Broj ocena: 0;

Zagonetka revolucije

Premijera: 20. dec 2018.
Režija: Dijana Milošević

Igraju:

Evgenija Eškina Kovačević
Ivana Milenović Popović
Ivana Milovanović
Ivan Nikolić

Dramaturgija: Dubravka Knežević, Scenografija: Neša Paripović, Muzika: Uglješa Majdevac, Saradnica na pevanju: Ljubica Damčević, Kostim: DAH Teatar i Snežana Arnautović, Šminka: Snežana Arnautović, Video-koncept: Dijana Milošević i Amy Sarno, Video-snimanje i montaža: Anja Turanski, Svetlo: Milomir Dimitrijević, Organizacija: Nataša Novaković, Socijalne mreže i PR: Marko Milojević, Savetnica za semiotiku predstave: Amy Sarno, Asistentkinja rediteljki: Jelena RisteljićIv:Imati nade u mračnim vremenima nije samo budalasto romantično. Jer ljudska istorija nije samo istorija okrutnosti, već takođe saosećanja, žrtvovanja, hrabrosti, dobrote.

Ivan: Šta mi odlučimo da izdvojimo u ovoj kompleksnoj istoriji će odrediti naše živote. Ako vidimo samo ono što je najgore, to će uništiti našu sposobnost da učinimo nešto.

Evgenia: Ako pamtimo ona vremena i mesta, a bilo ih je toliko mnogo,gde su se ljudi blistavo ponašali, to nam daje snagu da delamo i u najmanju ruku zavrtimo svet u suprotnom pravcu.

Ivana:I ako delamo, makar najmanje moguće, ne moramo da čekamo na neku veliku utopijsku budućnost. Budućnost je beskonačan sled sadašnjosti i živeti sada onako kako mislimo da ljudska bića treba da žive, uprkos svemu što je loše oko nas, samo je po sebi fantastična pobeda.