Premijera predstave „Christopher Thomas Knight” u Knjaževsko-srpskom teatru


U utorak, 16. maja ansambl Knjaževsko-srpskog teatra premijerno će izvesti predstavu „Christopher Thomas Knight” po tekstu Petra Mihalovića, u adaptaciji Tijane Grumić i u režiji Juga Đorđevića.

Tijana Grumić naglašava da u ovom tekstu, Petar Mihajlović problematizuje ideju osamljivanja kroz priču o Kristoferu Tomasu Najtu. 

„Slikajući portret ovog čoveka kroz događaje koji se odigravaju u rasponu od čak 27 godina, autor se poigrava sa strukturom i formom time dajući priliku i svima nama koji smo stvarali ovu predstavu da se, u nečemu nalik na slaganje slagalice, zaigramo postavljajući ovu priču na scenu.

Živeti u svetu koji nam stalno nameće očekivanja, pravila ponašanja, u kom smo konstantno izloženi ogromnoj količini informacija, može biti preplavljujuće. Ljudi su socijalna bića, ali svima nam je nekad preko potrebna samoća. Međutim, da li je, u svetu koji poznajemo, uopšte moguće osamiti se? Da li je moguće izopštiti se iz društva, ne zavisiti ni od koga, izolovati se, nestati? Da li je moguće biti deo ovog života, a ne učestvovati u njemu?”, zaključuje dramaturškinja. 

„Komad „Christopher Thomas Knight” produbljuje preispitivanje pojedinca da samoinicijativno izopšti sebe iz društva, naglašava reditelj.

U predstavi igraju: Miloš Krstović, Jasmina Dimitrijević, Milica Majstorović, Nadežda Jakovljević, Miloš Pantić, Avram Cvetković i Dragoslav Tanasković.

Scenografiju potpisuje Ana Kolbjanova, kostim Jelena Janjatović, dok je za komponovanje muzike bio zadužen Dragoslav Tanasković – Trnda.

Pored premijernog izvođenja, publika će imati priliku da pogleda praizvedbu nove predstave 23. i 27. maja.

Foto: Nenad BorisavljevićPovratak na vesti


Ukoliko želite da naš rad podržavate iznosom koji sami određujete na mesečnom nivou, kliknite ovde: https://www.patreon.com/hocupozoriste