Premijera predstave „Kako se voli Vesna” u Pozorištu lutaka Pinokio


Predstava „Kako se voli Vesna” biće premijerno izvedena u sredu, 6. oktobra, u 20h u Pozorištu lutaka „Pinokio”. Režiju potpisuje Nevena Mijatović, a tekst je pisala Mina Petrić, inspirisana istoimenim romanom za decu Aleksandra Ace Popovića.

„Danas je najbolji dan u godini jer danas je Vesnin rođendan! Ali mami i tati dolaze odrasli da slušaju dosadnu muziku... Mama i tata ne znaju da češalj može biti saksofon, a da je mnogo bolja muzika dečiji smeh. Šta raditi kad se roditeljska ljubav ne vidi?”

Projekat je realizovan u koprodukciji sa Fakultetom dramskih umetnosti, kao ispitna vežba Nevene Mijatović, studentkinje pozorišne režije. Asistent za scenski govor i animaciju je Lako Nikolić, muziku je komponovao Igor Andrić, za kostime je zadužena Vesna Karanović, a izradu scenografije obavili su Darko Ivanović i Aleksandar Spasić.

Glumački ansambl čine Nina Perišić, Jovan Popović, Aleksandra Ristić i Ivana Todorović.

Aleksandar Popović (1929–1996) bio je srpski književnik. Pisao je komedije i satire, a bavio se i drugim žanrovima. Iza sebe ostavio je više drama za decu i scenarija za televizijske drame i serije. Za dramska dela osvojio je mnogobrojne nagrade, a pozorišne predstave rađene po njegovim tekstovima postale su zaštitni znak mnogih pozorišta. Napisao je preko pedeset pozorišnih komada.

Pretpremijera je održana u subotu, 2. oktobra, a premijeru možete pogledati već u sredu, 6. oktobra 2021. godine.Povratak na vesti


Ukoliko želite da naš rad podržavate iznosom koji sami određujete na mesečnom nivou, kliknite ovde: https://www.patreon.com/hocupozoriste