Premijera predstave „Minut” u Kruševačkom pozorištu


U Kruševačkom pozorištu će 20. februara biti premijerno izvedena predstava „Minut”, u režiji Marka Živića i Branislava Nedića, a koja je nastala prema originalnom tekstu mladog dramaturga Jovana Ristića.

Predstava, vođena krilaticom „Bolje minut čekanja, nego minut ćutanja”, namenjena je srednjoškolcima, ali i studentima, edukativnog je karaktera i urađena je u saradnji sa Savetom za bezbednost saobraćaja Grada Kruševca.

Povodom premijere ove predstave, upravnik Kruševačkog pozorišta, ujedno i jedan od reditelja predstave, Branislav Nedić izjavio je: „Predstava je vrlo poučna i namenska, ali ovo je predstava koja može da se gleda bez obzira na njenu namenu. Predstava koja ima svoje likove, priče, svoje događaje koji odlaze u tragediju, što predstavlja upozorenje šta bismo smeli, a šta ne da radimo u saobraćaju, koliko su opasni brza vožnja i alkohol. Ovom predstavom želimo edukativno da delujemo na mlade koji tek dobijaju vozačku dozvolu”.

„Ovo je priča o petoro mladih ljudi koji u epilogu dožive saobraćajne nesreće svojom nepažnjom, zbog toga predstava šalje važnu edukativnu poruku. Nije poenta samo kažnjavati ljude, već moramo da shvatimo da je svaki mladi život veoma skupocen za nas kao društvo i za državu”, zaključio je Marko Živić.

U predstavi igraju mladi glumci Ivan Ćirić, Jelena Vukčević, Filip Milićević, Stevan Zdravić i Jovana Đorić.Povratak na vesti


Ukoliko želite da naš rad podržavate iznosom koji sami određujete na mesečnom nivou, kliknite ovde: https://www.patreon.com/hocupozoriste