Premijera predstave „Tamni drvoredi” u Teatru Vuk

Teatar Vuk
13. Dec 2022.

Predstava „Tamni drvoredi” inspirisana istoimenom zbirkom priča Ivana Bunjina, premijerno će biti izvedena u sredu, 21. decembra od 19.30 časova na sceni „Kult” Teatra Vuk. Režiju potpisuje Nebojša Broćić, koji je ujedno uradio i dramatizaciju, a dok je radio predstavu, kako kaže - bio je vođen idejom da su propuštene prilike u ljubavi i životu ono čemu se svesno ili nesvesno najčešće vraćamo.

Uloge su dodeljene: Branislavu Trifunoviću, Bojani Stefanović, Nemanji Stamatoviću, Vanji Jovanović i Anji Pavićević. Svaki od pet likova će kroz pet zasebnih delova imati prilike da ispriča svoju priču i da se vrati u trenutke prošlosti koji su bili od presudnog značaja.

Reditelj i dramaturg Nebojša Broćić u najavi za predstavu objašnjava da su „Drvoredi” žanrovski - drama, ali sa elementima melodrame i tragikomedije. „Inspirisani pre svega jedinstvenim stilskim izrazom proze Ivana Bunjina – Bunjinovim brokatom, pokušali smo da u dramskoj formi osmislimo specifičan, celovit svet. To je prostor koji će na svim nivoima – od dramaturškog preko glumačkog i vizuelnog pa na kraju neizostavno i rediteljskog, biti u prilici da prenese Bunjinovu bogatu poetiku publici 21. veka – čistu u izrazu i bez izlišne patetike”, navodi reditelj Broćić.

Vizuelni identitet – scenografiju i kostime potpisuje Lidija Jovanović, dizajn zvuka Dušan Bauk, dok je lektor Olivera Broćić. Predstavu će upotpuniti i glas Bunjina (Tihomir Stanić), kao i glas majke (Aleksandra Janković).

Pretpremijera je zakazana za utorak, 20. decembar od 19.30 časova, na istoj sceni Teatra Vuk gde će biti odigrana i premijera dan kasnije.Povratak na vesti


Ukoliko želite da naš rad podržavate iznosom koji sami određujete na mesečnom nivou, kliknite ovde: https://www.patreon.com/hocupozoriste