Premijera predstave "Ženski orkestar za sve prilike" 30. maja u Domu omladine

Dom omladine Beograda
29. May 2017.

zenski-orkestar-plakatPremijera predstave "Ženski orkestar za sve prilike" biće izvedena 30. maja u 20 časova u sali Amerikana Doma omladine u Beograd. Prva repriza će biti već sutradan 31. maja takođe u 20 časova.

Ovaj izuzetan tekst sa puno humora govori o pitanju i položaju žena danas, iz najrazličitijih uglova: žene majke, žene ljubavnice, zaljubljene žene, prevarene žene, a pre svega žene umetnice.

Uz veoma duhovit a životno istinit i otrežnjujući humor Žana Anuja koji nikada nije plitak već lekovit, prepliće se muzika Nikole Dragovića i Irene Popović Dragović, koji su napisali i originalne songove koji celu predstavu čine maštovitom, razigranom i dinamičnom.
 
Mlade i talentovane glumice koje nose novu energiju na sceni: Barbara Petrović, Draginja Mileusnić i Anđelka Simović predvođene su našom poznatom dramskom umetnicom Snežanom Savić u ulozi šefice orkestra, gospođe Ortanž, a jedini muški član ekipe Aleksandar Jovanović tumači lik pijaniste.

Scenski atraktivne, ženstvene kostime potpisuje modna kreatorka Danijela Grujić.

"Ova predstava nastala je iz zajedničke potrebe da na iskren i dobronameran način progovorimo o problemima žensko-muških odnosa u savremenom svetu, ali i onim problemima koji se ne menjaju već vekovima. Humoristički otklon u kombinaciji sa odličnom igrom glumaca, modernom muzikom i sjajno dizajniranim kostimom doprinosi tome da predstava bude neopterećena suvišnom patetikom i da lako komunicira sa najširom publikom. Pored toga, naša želja je i da nezavisnoj pozorišnoj produkciji vratimo duh, dostojanstvo i umetnički kvalitet i na taj način doprinesemo poboljšanju krvne slike naše kulture". - izjavila je povodom premijere rediteljka predstave Marija Lipkovski.

Ulaznice po ceni od 500 dinara su u prodaji preko EVENTIM mreže.

Izvor: domomladine.orgPovratak na vesti


Ukoliko želite da naš rad podržavate iznosom koji sami određujete na mesečnom nivou, kliknite ovde: https://www.patreon.com/hocupozoriste