Otvorena je nova sezona edukativnih požorišnih predstava za tinejdžere u beogradskom Domu omladine


Studio Centar i Dom omladine Beograda treću sezonu zaredom realizuju projekat edukativnih pozorišnih predstava za tinejdžere. U zajedničkoj organizaciji odigrano je više od 50 predstava, koje je posetilo oko 8.000 gledalaca – tinejdžera. Dom omladine Beograda i Studio Centar ovim programom žele da mladim ljudima u Beogradu pruže jedno novo pozorišno iskustvo iz kojeg će izaći bogatiji za mnoga saznanja koja ih se tiču. Sa druge strane, sklanjanje dece sa ulica i uvođenje u kulturne institucije jeste zadatak na kojem bi svi iz oblasti kulturnog života trebalo da rade.

Studio Centar i Dom omladine Beograda i u predstojećoj sezoni ponudiće beogradskim tinejdžerima do sada najveći broj edukativnih pozorišnih predstava namenjenih njihovom uzrastu. Tokom prethodne sezone Studio Centar i Dom omladine Beograda su realizovali 6 pozorišnih predstava (od čega 2 premijere), koje su ukupno izvedene 24 puta. 

Sezona 2019/2020. otvorena je u ponedeljak 23. septembra u Velikoj sali Doma omladine Beograda, predstavom „Deca na internetu 2“, koja se bavi temom zloupotrebe i zaštite dece na internetu. U ponedeljak 30. septembra biće odigrana predstava „Borilački klub“, po knjizi Čaka Palahnjuka, koja se bavi temom vršnjačkog nasilja i pojave huliganstva među mladima. Tokom oktobra publika će imati priliku da pogleda i preostala tri pozorišna naslova za mlade sa aktuelnog repertoara Studija Centar:  „35 kalorija bez šećera“, po knjizi Jasminke Petrović, koja se bavi problemom ishrane i anoreksije među mladima, „Dnevnik Ane Frank“ i „Rijaliti Škola“ po motivima knjige „Škola“, Jasminke Petrović. 

Od 13. do 17. novembra tinejdžere očekuje prvi pozorišni festival edukativnih pozorišnih predstava za mlade u organizaciji Studija Centra i Doma omladine Beograda, a uz podršku Ministarstva kulture i informisanja – ANGAŽMAN FEST.

Tokom pet dana trajanja festivala beogradski osnovci i srednjoškolci, u pratnji roditelja i svojih nastavnika, moći će da pogledaju pet najznačajnijih edukativnih pozorišnih predstava iz Srbije protekle sezone. Pored opšteg značaja, ovaj festival će imati za cilj da poveže trupe koje se bave problemima mladih i da, uz eventualno zajedničko delovanje, dobije veći prostor u javnosti.Povratak na vesti


Ukoliko želite da naš rad podržavate iznosom koji sami određujete na mesečnom nivou, kliknite ovde: https://www.patreon.com/hocupozoriste