Brodvejske vragolije

Ulogujte se da dodate predstavu u listu zelja
0.0

Broj ocena: 0;

Brodvejske vragolije

Premijera: 05. okt 2019.
Režija: Nebojša Bradić

Igraju:

Svetislav Bule Goncić, Ivana Popović Ilijin, Slaven Došlo, Jelena Jovičić, Miloš Đorđević, Valentina Pavličić, Miroljub Turajlija, Duško Radović, Mitra Mladenović, Žarko Stepanov, Milan Tubić, Danijel Korša i Bojana Simeon

Prevod i prepev songova: Slobodan Obradović, Orkestracija: Milan Nedeljković, Dirigent: Vesna Šouc, Scenograf: Miodrag Tabački, Kostimograf: Marina Medenica, Koreograf: Milica Cerović, Lektor: Ljiljana Mrkić PopovićKomad predstavlja parodiju na američku muzičku komediju iz 1920. godine. Dok sluša snimak fiktivnog  mjuzikla iz 1928. godine  The Drowsy Chaperone, sredovečni, agorafobični ljubitelj muzičkog pozorišta komentariše radnju, muziku i izvođače, ali i sporadično otkriva aspekte iz svog privatnog života. “Brodvejske vragolije” su predstava u predstavi o predstavi unutar jasno profilisanog žanra. Komad otvara pitanja koja se ne tiču samo dešavanja na sceni već i onoga što je percepcija publike.  Šta danas gledamo u muzičkom pozorištu? Šta gledamo u pozorištu uopšte?  Da li je to refleksija onoga što živimo ili eskapizam?

Brodvejska premijera ove predstave bila je 2006. godine, a komad je osvojio pet Tony i sedam Drama desk nagrada, a takođe bio nominovan u čak pet kategorija za britansku nagradu Laurence Olivier.