Diskusija o kreativnom procesu "Parade"


Ovonedeljeno izvođenje predstave "Parada" (sreda 15. maj) se izdvaja po diskusiji koja će se održati posle predstave. “Parada” je projekat urađen u saradnji sa grčkim umetnicima,  urađena po tekstu Lule Anagnostaki, režiju je radio Tasos Angelopulos, dok je dramaturg Irina Subakov, a izvode je Kristina Savkov i Aleksa lić.

Na učestvovanje u razgovoru nakon predstave su pozvani svi posetioci. U njoj će učestvovati glumci, Aleksa Ilić i Kristina Savkov, dramaturškinja Irina Subakov, profesorka Akademije umetnosti Hristina Muratidu. U ulozi moderatora naći će se Uglješa Šajtinac, dramski pisac.

“Cilj nam je da u okviru ovog neformalnog razgovora pričamo o samom iskustvu rada na projektu, procesu rada na tekstu i ambicijama koje je ovakav projekat imao, s obzirom na to da su mnogi saradnici na njemu Grci”, rekao je Šajtinac za naš portal. “Nije nam ideja da se bavimo politikom ili političkim u predstavi već samim kreativnim procesom. Posebno bih istakao da su svi studenti Akademije umetnosti dobrodošli, kao i da će ulaz za njih na ovu predstavu biti besplatan”, naglasio je on.

Predstava počinje u 20 časova, a naše utiske sa premijere možete pročitati na sledećem linku.

Foto: Pozorište mladihPovratak na vesti


Ukoliko želite da naš rad podržavate iznosom koji sami određujete na mesečnom nivou, kliknite ovde: https://www.patreon.com/hocupozoriste