Dodeljene godišnje nagrade SNP-a


Dan Srpskog narodnog pozorišta, inicijalno proslavljanog 28.marta, ove godine je usled novonastalih okolnosti obeležen u petak, 26. juna na terasi kluba „Trema“. Publiku su na početku pozdravili upravnik SNP-a, Zoran Djerić osvrnuvši se na okrnjenu proteklu sezonu i pokrajinska sekretarka za kulturu, Dragana Milošević, govoreći o planovima o rekonstrukciji scene Jovan Djordjević kao i fasade zgrade.

Ove godine dodeljeno je 15 godišnjih pohvala, među čijim su dobitnicima bili i glumac Vukašin Randjelović i glumica Tijana Marković, i čak 21 godišnja nagrada. Ovogodišnji dobitnici godišnjih nagrada bili su rediteljka Ana Djordjević, glumac Milan Kovačević, Ansambl dramske predstave „Tarftif“, prvakinja Baleta Ana Djurić, solista Baleta Samjuel Bišop i Milan Ivan, suflerka Nataša Barbir, kostimografkinje Senka Ranosavljević i Marina Sremac, scenograf Željko Piškorić, Nebojša Babić, solista Opere i drugi.

Dodeljene su dve bronzane medalje „Jovan Djordjević“, Djuri Macanoviću, glavnom majstoru tapetarske radionice koji je svoj majstorski zanat  podigao na nivo umetnosti i članici Hora Opere Eržebet Horvat Zagorac za dugogodišnje zalaganje i doprinos ansamblu Opere SNP-a.

Srebrnu medalju je na predlog upravnika pozorišta ove godine ponela Gordana Simić, prvakinja baleta, pedagog i koreografkinja, uz obrazloženje da je svojim višedecenijskim radom i medijskim angažovanjem, zajedno sa baletskim umetnicima Srpskog narodnog pozorišta, doprinela afirmaciji mladih baletskih umetnika i baletske umetnosti uopšte.

Tri zladne medalje „Jovan Djordjević” dobili su:

Aleksandra Ilić Pleskonjić, prvakinja Drame
Miodrag Petrović, prvak Drame
Baletska škola u Novom Sadu

Foto: Dejan PetrovićPovratak na vesti


Ukoliko želite da naš rad podržavate iznosom koji sami određujete na mesečnom nivou, kliknite ovde: https://www.patreon.com/hocupozoriste