Dve predstave rediteljke Lilijane Ivanović na repertoaru sremskomitrovačkog pozorišta


Na velikoj sceni Pozorišta “Dobrica Milutinović”  u Sremskoj Mitrovici  14. i 15. juna od 20 časova nalaze se predstave rediteljke Lilijane Ivanović, “One i On” rađena po motivima komedije Luke Đakomocija i “Ljubavi Džorža Vašingtona” prema tekstu Mira Gavrana.

one-i-on-vestScena iz predstave "One i On"

Predstava “One i On” je svoje premijerno izvođenje imala 9. juna 2016. godine i od tada se, zbog interesovanja i dobrog prijema publike, redovno izvodi na velikoj sceni ovog pozorišta. Priča počiva na neobičnoj zabuni, kada,  javljajući se na oglas agencije za upoznavanje uz čiju pomoć želi da se oženi  Đorđo, junak ove komedije, doživljava neprijatno iznenađenje, oko kojeg se vrti i glavni zaplet. Uloge tumače: Aleksandar Krstajić (Đorđo), Sanja Radišić (Palmira) i Vladimir Balašćak  (Pino).

I komad “Ljubavi Džordža Vašingtona”, u kom glavne uloge tumače Dušanka Anojčić i Jelena Janković, svoju premijeru je imao juna 2016. godine. U ovom delu snažne umetničke lepote ravnopravno dominiraju dva ženska lika, Marta Vašington, supruga Džordža Vašingtona, i Silvija Karver, njegova ljubavnica. Poseban ton predstavi daje misaono napregnuta, gotovo intimna atmosfera među likovima koji iznose dubinu njihovog uzajamnog odnosa koji je, pak,  određen odnosom svake od njih prema voljenom muškarcu koji je nedavno preminuo.

ljubavi-dzordzaScena iz predstave "Ljubavi Džorža Vašingtona"

Inače, ova poznata rediteljka je nakon diplomiranja na Beogradskom univerzitetu davne 1974. godine, specijalizirala u Barseloni u Španiji, kao i u Pikolo teatru u Milanu. Radila je u 27 pozorišta u ondašnjoj Jugoslaviji. Režirala je i u Italiji i Španiji, Bugarskoj i Rumuniji. Nedavno je napisala tekst i uradila režiju za prvu predstava u istoriji srpskog pozorišta koja se bavi životom kralja Petra II Karađorđevića pod nazivom “Kraljev Put” (u produkciji Šabačkog pozorišta, izvodi je glumac Vladimir Balašćak).

Cena ulaznice za obe predstave iznosi 200 dinara.

Autor: Milica Živković, Foto: sremskenovine.co.rs; ozon.rsPovratak na vesti


Ukoliko želite da naš rad podržavate iznosom koji sami određujete na mesečnom nivou, kliknite ovde: https://www.patreon.com/hocupozoriste