Monodrama „Vatre” Aleksandre Malivuk pred beogradskog publikom

Milica Živković
02. okt 2018.

Monodrama „Vatre” po motivima istoimene knjige francuske spisateljice Margerit Jursenar (1903-1987) biće izvedena u Beogradu u dva termina: 05. oktobra od 20 časova u KC Baraka (Nušićeva) i 30. novembra u ustanovi Guarnerius (Džordža Vašingtona 12), takođe od 20 časova. Cena ulaznice iznosi 500 dinara. Ulaznice se mogu kupiti na blagajnama navedenih prostora na dan izvođenja predstave ili rezervisati na broj telefona 062/501-937.

U pitanju je predstava o pet žena koje su ponovno na suđenju zbog dela koja su počinile. Iako su im već bezbroj puta sudili. Iako su same sebi odavno presudile. A i drugima.

Optužene su:
Marija Magdalena (ili SPAS) - Optužena za blud.
Antigona (ili IZBOR) - Optužena za pobunu protiv države.
Fedra (ili BEZNAĐE) - Optužena za zločin iz strasti.
Klintemnestra (ili ZLOČIN) - Optužena za ubistvo s predumišljajem.
Sapfo (ili SAMOUBISTVO) - Optužena za nemoral.

Pet žena. Pet života. Pet smrti. Pet ispovesti. Pet poema o ljubavi žena izgorelih u požarima vlastite krvi. Pet duboko intimnih priča o izborima i posledicama, krivici i stidu, ponosu i prkosu, očaju i samoubistvu, osveti i pokajanju, zločinu i kazni, traganju i spasenju. A iznad svega, o ljubavi i strasti - beskompromisnoj i totalnoj, ludoj i fatalnoj koja seže u vrtoglave i opasne visine.

Autori predstave, koja se našla i u programu 43. Međunarodnog festivala monodrame i pantomime (od 28. juna do 01. jula 2018, Zemun) su Aleksandra Malivuk i Aleksandar Jovanović. Dizajn tona radio je Miroljub Vladić, dizajn svetla Dragan Đurković, dok je za tehničku podršku zadužen Marko Kažić.Povratak na vesti


Ukoliko želite da naš rad podržavate iznosom koji sami određujete na mesečnom nivou, kliknite ovde: https://www.patreon.com/hocupozoriste