Povratak Vesne Trivalić na pozorišnu scenu posle 17 godina


Jugoslovensko dramsko pozorište prvu premijeru u novoj sezoni imaće 5. oktobra na sceni Ljuba Tadić.  Reč je o novoj drami Biljane Srbljanović “Vrat od stakla” čiju režiju potpisuje Jagoš Marković. Komad se bavi beogradskom porodicom u okviru koje (vrlo često) žive tri generacije. U predstavi će se smenjivati bolne, tužne situacije i komični momenti koji zajedno grade precizan uvid u društvenu situaciju iz generacije u generaciju.

Glumačku ekipu ove predstave čine: Jelisaveta Sablić, Vesna Trivalić, Anita Mančić, Dragan Mićanović, Irfan Mensur, Milica Gojković, Marko Janketić, Miloš Samolov, Slobodan Tešić, Bojan Lazarov i Ana Čarman. Kostimograf je Bojana Nikitović.

Interesantan podatak je da se glumica Vesna Trivalić ulogom u ovoj predstavi vraća na pozorišne daske nakon duge pauze od sedamnaest godina. Izjavila  je da zbog toga ima veliku dozu treme i priznala da je u dubini duše odustala od pozorišta. Međutim, direktorka JDP-a Tamara Vučković uspešno ju je vratila teatru. Dodala je da je sve lepe stvari zbog kojih je upisala akademiju ponovo otkrila obnovljenim radom u pozorištu. Takođe, zahvalila se Biljani Srbljanović na sjajnom tekstu koji joj je veoma blizak i inspirativan.

Ostaje nam samo da u petak, 5. oktobra, pOsetimo Jugoslovensko dramsko pozorište i saznamo kakav je krajnji rezultat rada spoja sjajnih glumaca, dramskog pisca i reditelja predstave.

Foto: Nenad PetrovićPovratak na vesti


Ukoliko želite da naš rad podržavate iznosom koji sami određujete na mesečnom nivou, kliknite ovde: https://www.patreon.com/hocupozoriste