Premijera predstave „Čudna šuma” u Pozorištu lutaka „Pinokio”


U Pozorištu lutaka „Pinokio” u četvrtak 10. juna, sa početkom u 20h, biće izvedena premijera predstave „Čudna šuma” rediteljke Ivane Koraksić.

Ova lutkarsko-žonglerska predstava bavi se aktuelnom temom čovekovog odnosa prema prirodi, a glavni likovi ovog komada su Miša i Bole, koji se odjednom gube u šumi. Nakon što utole glad grickalicama, ostavljaju papiriće za sobom. Međutim, šumski patuljci Šumko, Korenko i Jasenko, ljuti zbog tako bačenog đubreta, odlučuju da pokažu dečacima kako se treba ophoditi prema prirodi i osmišljavaju različite zadatke koje Miša i Bole moraju da reše kako bi mogli da se vrate kućama. Trudeći se da se izbore sa patuljcima, dečaci i ne slute da će iz šume izaći potpuno promenjenog mišljenja kada je briga o prirodi u pitanju.

Govoreći o predstavi, sama rediteljka navodi: „Šuma i reka imaju nešto važno da nam kažu, ako želimo da slušamo”. A koju će nam poruku uputiti ovaj pozorišni komad, ostaje nam da vidimo.

U predstavi igraju: Vojislav Šantić, Renato Ivić, Ivana Todorović, Jovan Popović i Dragana Vasić. Muziku je radio Igor Andrić, dok je za dizajn i izradu scenografije i lutaka bila zadužena Zorana Milošaković Tasić.

Repriza predstave planirana je za subotu 12. jun, sa početkom u 12h.Povratak na vesti


Ukoliko želite da naš rad podržavate iznosom koji sami određujete na mesečnom nivou, kliknite ovde: https://www.patreon.com/hocupozoriste