Prva imersivna predstava u Beogradu - "Dan u Noći"

Milica Živković
20. Jun 2017.

Nakon premijere u mesecu maju, publika u Beogradu će imati još jednu priliku da uživa i učestvuje u ovoj jedinstvenoj predstavi 20. juna od 20 časova u Strogom centru na adresi Gospodar Jevremova 43.

Kako organizatori objašnjavaju, postoji kuća u Beogradu koja krije tajne beogradskih intelektualaca, umetnika i aktivista kroz vekove. Kuća u kojoj su se preplitali revolucionari i Udbaši, ljudi lakog i sumnjivog morala i elitni doktori, umetnici i običan svet. Kuća u kojoj se sve stapa u jedno i jedno se stapa u sve. Ona skriva i na momente otkriva kontrasne priče koje su inspirisale autore u kreiranju ove imersivne pozorišne predstave. Paradoks kroz koji živi kuća, zabrana i revolt, dan i noć, učmalost i živost kuće, uglađenost duha i oronula spoljašnost, као i ličnosti koje su prolazile, zadržavale se i živele u ovoj kući čine srž ove predstave. Predstava se bazira na devising procesu, fizičkom i image teatru, uz veliku posvećenost i entuzijazam svih uključenih.

dan-u-noci

Imersivno pozorište je, inače, savremena forma interaktivnog teatra i omogućava specifično indivudualno iskustvo svakog gledaoca. Ono pruža mogućnost publici da zaroni u suštinu stvaralačkog procesa i pozorišnog umetničkog dela i omogućava publici da se približi predstavi kao muzici, slici ili skulpturi blizu i intimno, ne sputavajući je sedenjem u pozorišnoj sali, već slobodnim kretanjem i praćenjem radnje kroz sopstveno nahođenje.

Izvođači su: Ana Erac, Anita Kremić , Anja Tolić, Bojana Lazarević, Dražen Horvatić, Ivan Miletić, Ivana Vasiljević , Jelena Černjanski, Ljubica Damčević , Miloš Jovanović , Mirjana Pavlović i Ranka Ćelić. Koncept i režiju potpisuju Tijana Božinović i Jelena Jezdović, dok su za tehničku podršku zaduženi: REACH, Strogi Centar, Blaznavac Kafe-Bar, Ivan Antikvar, INOVATIONS, Milena Todorović, Dejan Vladisavljević i Darko Manasić.

Cena ulaznice iznosi 400 dinara. Ulaznice se mogu kupiti svakog dana u periodu od 18h do 01h u prostorijama Strogog Centra, Gospodar Jevremova 43 ili rezervisati na broj telefona 0655303542 (kontakt osoba - Milena Todorović).

Autor: Milica Živković, foto: Zvanična facebook stranica REACH-aPovratak na vesti


Ukoliko želite da naš rad podržavate iznosom koji sami određujete na mesečnom nivou, kliknite ovde: https://www.patreon.com/hocupozoriste