Prva premijera u SKC Obrenovac nakon tri decenije postojanja


ovde-predstava-vestNakon više od tri decenije postojanja, na pozorišnoj sceni i u režiji JP SKC “Obrenovac” odigraće se prva profesionalna predstava “Ovde”.

„Ovde“ je savremena komedija u kojoj je akcenat stavljen na ljubavni par u svakodnevici, koji prati brz tempo života, traženje stana, zajednički život i sve nedaće koje on nosi.

Detaljnije o predstavi govori Ivan Jegorović, direktor JP SKC “Obrenovac”.

- Davne 1982. godine kad je Sportsko kulturni centar sagrađen u Obrenovcu, odigrana je prva predstava koja se zvala "Korešpodencija", a igrali su velikani srpskog glumišta iz Ateljea 212. Posle 36 godina, odlučili smo da 14. oktobra imamo premijeru predstave koja se zove "Ovde" po motivima teksta Majkla Frejna i naravno želeli smo da najbolji glumci današnjice učestvuju u toj predstavi, kao što je Danica Maksimović, kao što su Bane Tomašević i Jelica Kovačević. Ovo je izuzetan dan za Sportsko kulturni centar, ne samo za Obrenovac kao lokal, već za celu pozorišnu scenu Srbije jer će se ova predstava dugo igrati na daskama koje život - istakao je Jegorović.

Stanodavku igra Danica Maksimović i na maestralan način prikazuje sve mane i vrline prosečnog stanodavca u urbanom području kakav je Beograd, dok odnose između mladog para odlično dočaravaju Branislav Tomašević i Jelica Kovačević.

 -Srećna sam što će ovo biti novi stvaralački početak i želim sreću Obrenovcu. Ne bih da prepričam komad, pozivam publiku da dodje i uživa u predstavi, koja mi je intrigantna i interesantna. Jedva čekam premijeru – rekla je Danica Maksimović.

Branislav Tomašević pohvalio je obrenovačku publiku i saradnju sa JP SKC “Obrenovac”.

 - Sala je odlična, organizacija je fenomenalna. Svi koji su uključeni u projekat su vrhunski profesionalci. Drago mi je što će Obrenovac dobiti predstavu koja će parirati komadima koji se izvode u gradskim pozorištima – naglasio je Tomašević.

Utiske o realizaciji predstave iznela je i Jelica Kovačević.

- Ceo proces stvaranja predstave je predivan. Od početka sve ide u pozitivnom smeru, svaka naredna proba je sve bolja i jedva čekamo 14. oktobar. Imamo veliku pomoć i podršku od predstavnika SKC-a – rekla je Jelica Kovačević.

Scenografiju potpisuje Aleksandra Kovačević, producent je Vukašin Ljuština u produkciji JP SKC „Obrenovac“.

Premijera je zakazana za 14. oktobra pozorišnoj sali SKC "Obrenovac".Povratak na vesti


Ukoliko želite da naš rad podržavate iznosom koji sami određujete na mesečnom nivou, kliknite ovde: https://www.patreon.com/hocupozoriste