Narodno pozorište operom „Koštana“ otvara obnovljeno Pozorište „Bora Stanкović“ u Vranju


Narodno pozorište u Beogradu, s poštovanjem i ljubavlju prema Bori Stankoviću, učestvovaće u otvaranju obnovljenog pozorišta u Vranju, koje nosi ime tog čuvenog književnika i jednog od najznačajnijih pisaca srpskog realizma. 

Zgrada će svečano biti otvorena u ponedeljak,  21. oktobra operom Petra Кonjovića „Кoštana“, prema istoimenoj dramskoj priči Bore Stankovića. Dirigent Ana Zorana Brajović, reditelj Jug Radivojević.

Ono što ovaj događaj čini posebnim, ogleda se i u činjenici da će vranjska publika biti u prilici da u svom gradu prvi put pogleda opersku predstavu. 

U okviru svečanosti, povodom otvaranja nove zgrade, Narodno pozorište u Beogradu predstaviće se dan ranije (nedelja), 20. oktobra, i sa interaktivnom operskom predstavom za decu Volfganga Amadeusa Mocarta „Bastijen i Bastijena“, pod dirigentskom upravom Stefana Zekića, u režiji Ane Grigorović, kao i izložbom „Nečista krv i Кoštana na sceni Narodnog pozorišta“, autora Dragana Stevovića i Dragice Gaćeše.

Dva dana kasnije, 23. oktobra, u Pozorištu „Bora Stanković“ počinju 39. „Borini pozorišni dani“, a festival će otvoriti predstava Narodnog pozorišta u Beogradu „Rodoljupci“, po tekstu Jovana Sterije Popovića, u režiji Andraša Urbana.
 



Povratak na vesti


Ukoliko želite da naš rad podržavate iznosom koji sami određujete na mesečnom nivou, kliknite ovde: https://www.patreon.com/hocupozoriste