Premijera „Ivice i Marice” u „Pinokiju”


U Pozorištu lutaka „Pinokio” u četvrtak, 8. aprila 2021. od 19 časova biće odigrana premijera predstave „Ivica i Marica”, po motivima bajke braće Grim. 

Ivica i Marica nisu sami. Ni kada su izgubljeni u začaranoj šumi, ni kada su zatočeni, prevareni, začarani i zbunjeni. Oni uvek imaju jedan drugoga i čitav svet pod svojim nogama. Svet koji će pobediti. Svet u kome će posle duge i teške noći i mraka ugledati svetlo. Čitajući i gledajući bajke mi rastemo. Otvaramo oči, suočavamo se sa strašnim, najstrašnijim stvarima i pojavama, ali i sa onim najlepšim . Otkrivamo svet u njegovoj surovosti, strahoti, ali i u svoj njegovoj veličini i lepoti. Suočavajući se sa svim preprekama i teškoćama, oni pokušavaju, uče i uspevaju da ih savladaju, ma kako strašne i nesavladive one bile. A sa njima rastemo i mi. Učimo i mi. Verujemo i mi. I uspevamo i mi. Jer, zajedno sa svim likovima bajki i mi živimo srećno do kraja života. - poručila je rediteljka Isidora Goncić. 

U predstavi igraju: Lako Nikolić, Dragana Vasić, Bikljana Mihajlović, Anita Stojadinović, Nela Nikolić, Jovan Popović, Aleksandra Ristić, Ljubomir Ristić.

Dok autorski tim čine: dramaturg: Đorđe Кosić, total dizajn: Zorana Milošaković-Tasić scenski pokret: Mirko Кnežević, kompozitor: Nemanja Mihajlović, izrada scenografije i lutaka: Zorana Milošaković-Tasić i Vesna Balać, izrada kostima: Vesna Balać, izrada obuće: Milan Stojković „O-mil“

Prva repriza zakazana je za 11. april od 12 časova.Povratak na vesti


Ukoliko želite da naš rad podržavate iznosom koji sami određujete na mesečnom nivou, kliknite ovde: https://www.patreon.com/hocupozoriste