Premijera "Nigde nikog nemam" u saradnji Teatra Le Studio i trupe Tri groša

Teatar Le Studio
19. Mar 2018.

Predstava "Nigde nikog nemam" Edvarda Bonda imaće svoje premijerno izvođenje u Teatru Le Studio 21. marta u 20 časova. Predstava je nastala kao koprodukcija Teatra Le Studio i trupe Tri groša.

Iz Teatra Le Studio najavljuju da je su odnedavno počeli sa realizacijom novog redovnog programa – Gostovanja, u kojem od ove godine pored stalnog reperotara, možete da pogledate izabrane predstave nezavisnih pozorišnih inicijativa iz zemlje i inostranstva. U duhu toga, realizovali su saradnju sa trupom Tri groša, koja je postavila dramu Edvarada Bonda – “Nigde nikog nemam”, napisanu 2000. godine.

nigde-nikog-nemam

Predstava je prvi deo triologije „Threepenny dystopia“ i govori o budućnosti sveta u kakvom danas živimo i o nasilju koje svaki represivni sistem ostavlja na intiman život poslušnog građanina, čija se ljudska priroda ipak opire dehumanizovanim vrednostima. U duhu distopičnih pogleda u sutrašnjicu koji su sve prisutniji u popularnoj kulturi, autori prilaze tekstu ne oslanjajući se toliko na tradicionalne antiutopije koje svoju ikonografiju nalaze u diktatorskim sistemima XX veka, već svoju inspiraciju nalaze u savremenom svetu i njegovim sredstvima represije čovečanstva i čovečnosti. Kroz pronalaženje topline, humora i nežnosti čak i u sivilu postapokalipse, autori daju svoj intimni pečat i izražavaju svoju nadu u opstanak ljudske zajednice. U ambijentalnom prostoru propale industrije ova multimedijalna predstava razbija okvire tradicionalnog pozorišta poigravajući se sa životnom i virtuelnom stvarnošću.

U predstavi koju su režirale Ana Popović i Marija Barna Lipkovski glume Isidora Simijonović, Jovan Zdravković i Aleksandar Meda Jovanović. Muziku za predstavu je uradio Jug K. Marković, scenu i kostim je osmislio Jovan Lojić, dok je za grafički dizajn zadužen Filip Ćetković.

Cena karata za premijerno izvođenje je 700 dinara, ako se unapred rezerviše karta cena je 550 dinara i 350 dinara za studente, penzionere i nezaposlene. Karte se mogu rezervisati putem telefona 065 287 17 31 i email-a lestudio.kpf@gmail.com.Povratak na vesti


Ukoliko želite da naš rad podržavate iznosom koji sami određujete na mesečnom nivou, kliknite ovde: https://www.patreon.com/hocupozoriste