Premijera nove predstave Reflektor teatra „Ćao svima”


Nova eksperimentalna predstava Reflektor teatra „Ćao svima”, u režiji Vojkana Arsića koja će premijerno biti izvedena 27. septembra, bavi se pitanjima influensera, kao i time kako izgleda Instagram svet. Ovom predstavom Reflektor teatar nas uvodi u novu pozorišnu realnost, jer se deo predstave prati putem Instagrama, a ostatak na sceni teatra.

U ovom komadu publika sa izvođačima komunicira uživo, u javnom prostoru i prostoru izvođenja, ali i putem telefona, društvenih mreža i najpoznatijih internet platformi Instagrama i Vajbera. Izvedba traje čitavog dana, a od svakog gledaoca ponaosob zavisi koliko će joj vremena i pažnje posvetiti, pre samog dolaska na izvođenje. S obzirom na to da je publika tokom izvođenja više puta pozvana da glasa za omiljene junake i njihove priče, ovo je imerzivna pozorišna predstava, koja se temelji na pojačanom angažmanu same publike.

Fabula predstave temelji se na pet fiktivnih priča, koje nosi petoro dramskih likova, koje će publika imati priliku da uživo upozna 21. septembra. Među njima su: Zoran Janjušević, make up influenser i umetnik, koga tumači Đorđe Galić; Tamara Dačić, tattoo artist i trenerka, koju tumači Tanja Živković; Slobodan Zdravković EjtOEjt, kreator ASMR videa, koga tumači Nikola Pavlović i Neda Matić, party/lajfstajl influenserka koju tumači glumica Maja Šuša.

 „Ovo je predstava o transformaciji sfere rada i to je veoma važno. Ovo je stvaranje jednog novog tržišta i bilo je jako uzbudljivo njegovo praćenje. U ovoj predstavi nema mesta za hejtanje, ovo je predstava koja pokušava da jedan aktuelni fenomen sagleda sa više strana. Bilo je jako zanimljivo voditi jedan lik, ali takođe i gledati kako se formiraju neki drugi. Ovo će za publiku biti jedno potpuno novo pozorišno iskustvo, jer smo uspeli da napravimo predstavu koja se delom odvija na internetu, a drugim delom u našoj realnosti”, izjavila je dramaturškinja Minja Bogavac. Pored Minje, u dramaturškom timu su i  Marija Ratković, Mila Jovanović i Sofija Dimitrijević.

Prva repriza predstave zakazana je za 28.septembar.

 Povratak na vesti


Ukoliko želite da naš rad podržavate iznosom koji sami određujete na mesečnom nivou, kliknite ovde: https://www.patreon.com/hocupozoriste