Premijera predstave „Ispravna odluka” u Narodnom pozorištu „Sterija”


U subotu, 12. juna, od 20 časova na Velikoj sceni Narodnog pozorišta „Sterija” u Vršcu premijerno će biti odigrana predstava „Ispravna odluka” u režiji Snežane Udicki.

Udicki je, govoreći o predstavi, ukazala na to da svaka žena, kao i svaka majka, ima svoju priču i da je to tema na kojoj se insistira kada se analizira roditeljstvo i uloga žene u tom procesu.

„Postoje situacije, i to ne malobrojne, u kojima i bebe imaju svoju priču, a o kojima niko ne govori. Zato naša predstava želi da priča upravo o tome, u ime svih beba čiji početak života nije bio tipičan, koje nisu voljene došle na svet, koje nisu razumele zašto su drugačije od drugih beba i u ime onih koje su imale sreće da se adekvatna institucija i zaposlene radnice potrude kako bi im našle odgovarajuću mamu. Koliko god da je za proces usvajanja deteta potrebna samo ljubav i želja, on je vrlo kompleksan, jer usvajanje nije samo susret tri osobe. To je susret tri priče. Usvojitelji moraju prvo da prihvate svoju priču, kako bi zatim prihvatili priču svog deteta, a onda i da pomognu detetu u prihvatanju njegove priče, što je možda najvažnije od svega”, dodala je rediteljka, koja je ujedno radila i na adaptaciji teksta, a koji je nastao po motivivima filma „U sigurnim rukama”.

Za scenografiju i kostime je zaslužna Sofija Lučić, dok iza koreografije i scenskog pokreta stoji Petar Pjer Rajković.

Glumačku postavu čine: Monika Boldovina Bugle, Vanja Janjić, Srđan Radivojević, Tamara Toskić, Dojna Petrović, Sonja Radosavljević i Ivan Đorđević.

Naredno izvođenje zakazno je za 29. jun.

 Povratak na vesti


Ukoliko želite da naš rad podržavate iznosom koji sami određujete na mesečnom nivou, kliknite ovde: https://www.patreon.com/hocupozoriste