,,Sa druge strane jastuka" premijerno u Pozorištu na Terazijama


Mjuzikl ,,Sa druge strane jastuka” po libretu Stevana Koprivice i sa muzičkim hitovima Momčila Bajagića Bajage večeras će se premijerno naći pred publikom Pozorišta na Terazijama. U pitanju je bajkovita priča o Beogradu 80-ih godina i ljubavi dvoje mladih, koju ćemo gledati kroz rediteljsko pero Juga Radivojevića.

Ovo je osma režija Juga Radivojevića u Pozorištu na Terazijama. Međutim, on ističe da je ova predstava nešto zaista posebno i da prvi put radi domaći mjuzikl u tolikom kapacitetu, da je proces zato bio teži, ali i da mu donosi veliku radost.

sa-druge-strane-jastuka-vest1

,,Imam dozu samopouzdanja i veru da smo napravili predstavu koja će biti na ponos Pozorišta na Terazijama. U ovo vreme izgurati u punom kapacitetu tako složen projekat zaista je bio veliki organizacijski poduhvat da se održi koncentracija od početka godine do sada u svim sektorima. Velika mi je čast što sam ja bio izbor za 70 godina Pozorišta na Terazijama i jer je to Bajaga. Srećan sam zbog toga”, istakao je reditelj.

Bajaga je podsetio da je već radio u Pozorištu na Terazijama na predstavi ,,Ženidba i udadba”, te izrazio veliko zadovoljstvo što je opet tu:

,,Jeste malo nezgodno vreme, ali s obzirom da smo krenuli još prošle godine, niko nije znao da će da nas zadesi sve ovo što se desilo. Ekipa je bila sjajna i evo, došli smo do premijere. Nadam da će biti veliki hit”, istakao je. 

Aleksandar Sedlar, koji je radio aranžmane i diriguje orkestrom, objašnjava kako, voleli ili ne voleli Bajaginu muziku, teško ste je mogli zaobići i da su oni odabrali pesme koje su zaista obeležile nekoliko proteklih decenija. 

sa-druge-strane-jastuka-vest2

,,Novitet u odnosu na originalne aranžmane je to što su uklopljeni u kontekst sa novom pričom, a razlika je i u glasovima glumaca. Ne pevaju u donjoj lagi, karakterističnoj za Bajagu. Tu se vidi koji je zapravo kvalitet tih pesama jer sjajno zvuče i u novoj izvedbi”, rekao je Sedlar.

Glavne uloge u velikom ansamblu igraju Slaven Došlo, Milena Živanović i Danijel Korša, a ostatak dramskog ansambla čine Danijel Korša, Žarko Stepanov, Vladan Savić, Tatjana Dimitrijević, Igor Damnjanović i Elizabeta Đorevska. Učestvuju i balet, hor i orkestar Pozorišta na Terazijama.

Koreografiju  je uradila Milica Cerović, scenografiju Aleksandar Denić, a kostim Tatjana Radišić. 

Predstava je na repertoaru tokom celog oktobra, a gledalište će biti popunjeno samo 50 odsto zbog pandemije virusa Korona.

Foto: Pozorište na TerazijamaPovratak na vesti


Ukoliko želite da naš rad podržavate iznosom koji sami određujete na mesečnom nivou, kliknite ovde: https://www.patreon.com/hocupozoriste