“Strah od leptira” premijerno u UK Vuk

Dragana Ilić Teatar Vuk
14. sep 2019.

Pozorišna predstava “Strah od leptira” po tekstu Galine Maksimović premijerno će biti izvedena 16.09. u UK "Vuk Karadžić" na sceni „Aleksandar Popović“. Tekst ove predstave nastao je po motivima romana “Poljubac žene pauka” Manuela Puiga, režiju potpisuje Isidora Goncić, a igraju Dušan Kaličanin i Zoran Pajić.

Ona govori o slobodi do koje se može doći jedino borbom. Onom koja se odvija u nama i onom koju vodimo sa spoljašnjim svetom. U predstavi "Strah od leptira" Nikola i Vjeran, zatvoreni u četiri zatvorska zida pokušavaju da  makar u mašti pobegnu od surove stvarnosti, pričajući priče, prepričavajući filmske radnje, sanjareći. U tom procesu suočavaju se sa samim sobom i svojim pogledima na svet te doživljavaju transformacije poput leptira i pokušavaju da dosegnu slobodu koja je jedini smisao života i do koje se dolazi ljubavlju.

Na koji način borba može spojiti dva muška bića u tako rigidnom sistemu? Postoji li gori zatvor od onog kojeg sebi stvorimo? Samo su inicijalna pitanja u moru onih čije odgovore nosi ova prestava.

 “Strah od leptira” je plod nastavka saradnje Teatra Vuk i Merlinka festivala uz podršku Sekretarijata za kulturu grada Beograda.Ovom predstavom nekadašnja UK "Vuk Stefanović Karadžić" otvara svoju sezonu 2019/2020. i predstavlja novo ime Teatar Vuk.

Autor scenografije je Milan Miladinović, kostime je osmislila Mina Miladinović, a producent predstave je Predrag Azdejković.Povratak na vesti


Ukoliko želite da naš rad podržavate iznosom koji sami određujete na mesečnom nivou, kliknite ovde: https://www.patreon.com/hocupozoriste