"Tom Vejtsov Vojcek" osvežen novom postavom za vikend u Le Studiu

Teatar Le Studio
12. Oct 2017.

Teatar Le Studio za predstojeći vikend, 13. i 14. oktobra u 20 časova, je spremio dva izvođenja koncertne predstave "Tom Vejtsov Vojcek" sa osveženom novom postavom.

"Vojcek" je ekspresivni komad koji se bavi ludilom, opsesijom i ubistvom, u kom je Bihner progovorio i precizno opisao sliku jednog duboko uzdrmanog sveta u kome je suprotstavio privatnu, pojedinačnu ljudsku patnju i cinični ravnodušni haos nasuprot njoj. Simptomi takve dijagnoze društva manifestuju se, ili kroz agresivno ispoljavanje moći, ili kroz suštinsku nemoć pojedinca. 

tom-waits-woyzeck

Zadatak umetnosti je da o tome priča, jer umetnost to i “oseća”. Zato su se oko Vojceka okupili muzičari koji šire glas, harizmu i poruku legendarnog Toma Vejtsa, sastav Rain Dogs i ekipa teatra Le Studio - kako bi progovorili o svemu onome što je mučilo Bihnera, a što je ujedno i dijagnoza trenutka u kom živimo. Takva, granična stanja društvene psihologije i individualnog ponašanja o kojima govori Vojcek, pratiće i izvedbenu formu, pa će se ona kretati trasom između koncerta i pozorišne predstave, ali i interakcijom između ovih i svih ostalih elemenata u predstavi.

Na muziku Toma Vejtsa, a u režiji Žan-Batista Demarinjia, igraju i sviraju: Bojana Simić, Nebojša Čavić, Nikola Krstić, Aleksandar Miša Mraović, Kristina Simonović, Vladimir Tešović, Branko Stanišić, Nenad Vasić, Relja Pantić, Miodrag Damjanović, Mitar Lutovac. Scenografiju i video dizajn predstave je uradila Sanja Maljković, muzičku režiju Nikola Krstić i bend Rain Dogs, dok je za kostime zadužena Marija Tavčar.

Karte po ceni od 550 dinara (350 za studente, penzionere i nezaposlene) se mogu rezervisati preko broja telefona 0652871731 i mejla lestudio.kpf@gmail.com. Na ulazu cena karte će biti 750 dinara.Povratak na vesti


Ukoliko želite da naš rad podržavate iznosom koji sami određujete na mesečnom nivou, kliknite ovde: https://www.patreon.com/hocupozoriste