„Tre sorelle” ponovo u Zvezdara teatru


Palata na obali Boke u kojoj su tri sestre zaljubljeno čekale kapetana prvi put je zamijenjena scenom Zvezdara teatra 2004. godine. U narednih sedam godina, legenda je u komadu „Tre sorelle“ oživjela čak 125 puta. Predstava nastala po tekstu Stevana Koprivice vraća se na veliku scenu 7. februara 2020. godine u gotovo istoj glumačkoj postavi: Nataša Ninković, Sloboda Mićalović, Ana Franić, Aleksandar Radojičić, Dragan Petrović Pele i Milutin Mima Karadžić.

tre-sorelle-konferencija

„Komad je rađen sa novom energijom i na drugačiji način, iako je bokeljska legenda ostala centralna priča. Ono što je zanimljivo je da je ovo jedan od retkih komada u kome su tri glumice u glavnim ulogama. Izuzetno mi je drago što će se tri dame ponovo vratiti u svoju kuću u Boki“, navodi Dušan Kovačević, direktor Zvezdara teatra.

Reditelj, Milan Karadžić, ističe značaj kombinacije glumačke zrelosti prvobitne postave i talenta mladog glumca Aleksandra Radojičića, kao i činjenicu da, iako komad u suštini ostaje isti, problemi koje tri sestre imaju postaju kompleksniji i kao takvi doprinose tragikomičnosti. „Sada je veći akcenat na unutrašnjoj drami likova, ženskoj pobuni protiv patrijarhata i večnoj borbi za ljubav”, kaže Nataša Ninković.

Zanimljivo je da se glumica Ana Franić ovom ulogom vraća na beogradsku pozorišnu scenu posle sedam godina, naglašavajući da igranje ovog komada predstavlja svojevrstan povratak porodici. Najnoviji član već uigrane družine, Aleksandar Radojičić, ističe značaj davanja novog života starom djelu. „Drago mi je što smo krenuli od nule, što su svi čitali tekst na drugi način i što sam imao šansu da dam lični pečat toj ulozi” navodi glumac.

„U istu vodu se ne može dva puta stati, ali ko ovdje govori o istoj vodi? More je uvijek drugačije, kao i teatar”, govori pisac, a na vama je da osjetite novi duh starog komada u izvođenjima 9, 17. i 29. februara.

Foto: Milica Sučević (hocupozoriste.rs)Povratak na vesti


Ukoliko želite da naš rad podržavate iznosom koji sami određujete na mesečnom nivou, kliknite ovde: https://www.patreon.com/hocupozoriste