„Bog masakra” premijerno u Narodnom pozorištu u Subotici


U subotu, 21. maja, s početkom u 19.30 časova u Narodnom pozorištu u Subotici, biće premijerno izvedena predstava „Bog masakra”. Ovo je treća premijera Drame na srpskom jeziku u ovoj sezoni. Predstava je nastala u režiji Jane Maričić.

Predstava donosi priču o dva roditeljska para, koji usled težnje ka savršenstvu nalaze način kako bi rešili problem nastao tučom njihovih sinova.

Ovo je prva režija Jane Maričić u Narodnom pozorištu, a povodom premijere predstave i tematike koju ona nosi izjavila je: „Iako je 'Bog masakra' širom sveta uglavnom postavljan na scene bulevarskih pozorišta, naše osećanje ovog komada bilo je nešto dalje od uobičajenog komičnog koncepta. Savremeno roditeljstvo je umnogome vrzino kolo terora: roditelji su sve manje spontani i sve više usmereni na postignuća i rezultate svoje dece, a deca, s druge strane, nespremna su za bilo kakvu frustraciju i imaju sve više potreba koje traže trenutno zadovoljenje.”

„Paradoksalno, što je porodica emancipovanija, to je više pod pritiskom izvrsnosti, postignuća i vidljivih rezultata. Savremena malograđanština začinjena je otuđenjem, pa se ljudi čine skulpturama od leda unutar kojih bukti lava”, istakla je rediteljka i dodala: „Svađa dva dečaka povod je da roditelji preuzmu kontrolu nad njihovim odnosom, ali krhki i nesavršeni kakvi jesu, izgubiće usput kontrolu i nad sobom. Ipak, epilog može biti katarzičan, jer i najnegativnija autentična emocija ljudskija je od svake maske korektnosti i finoće.”

Scenografiju predstave radila je Mara Kalabić, kostime Marko Marosiuk, a muziku Božidar Obradinović.

U predstavi igraju: Sanja Moravčić, Miloš Stanković, Jelena Mihajlović i Igor Greksa. 

Reprizna izvođenja su zakazana za 22. i 31. maj.Povratak na vesti


Ukoliko želite da naš rad podržavate iznosom koji sami određujete na mesečnom nivou, kliknite ovde: https://www.patreon.com/hocupozoriste