„Izbiračica” premijerno u Narodnom pozorištu Subotica


Predstava „Izbiračica” u režiji Ive Milošević biće premijerno izvedena 9. oktobra od 19.30 časova na sceni „Jadran” Narodnog pozorišta Subotica. „Izbiračica” ujedno predstavlja i prvo premijerno izvođenje u sezoni 2021/2022 u ovom pozorištu, a u predstavi igraju Miloš Stanković, Vesna Kljajić Ristović, Minja Peković, Suzana Vuković, Nebojša Čolić, Kristina Jakovljević, Jelena Mihajlović, Vladimir Grbić, Srđan Sekulić, Igor Greksa i Zoran Bučevac.

„Malčiku pokreće taština? Kako je to postala? Da li poreklo njenog malog tiranstva leži u teroru društvenih normi koje za imperativ imaju lažni sjaj i privid životne ispunjenosti? Kako prepoznati pravu ljubav, kako razlikovati istinu od privida, sentimentalizam i patetičnost od istinite patnje? Kako mlad čovek da bira srcem, ako je stasao u doba opšte površnosti i lažne, ulepšane reprezentacije za javnost? Kako birati srcem ako je zaboravljen put do istine? Kako prepoznati istinu u sveopštem prividu? Da li je sloboda izbora samo iluzija? Da li je iluzija bekstvo od slobode? Da li je sloboda moguća? Ili je sve taština i muka duhu?” pita se rediteljka Iva Milošević o ovom komadu.

Radno vreme biletarnice je radnim danima i subotom od 10 do 13 časova i od 18 do 19.30 časova, a onlajn rezervacije su moguće na sajtu Narodnog pozorišta Subotica. Naredna izvođenja predstave su zakazana za 12. i 28. oktobar.



Povratak na vesti


Ukoliko želite da naš rad podržavate iznosom koji sami određujete na mesečnom nivou, kliknite ovde: https://www.patreon.com/hocupozoriste