Flux radio na Fakultetu dramskih umetnosti

Milana Vojnović
04. nov 2019.

Danas je počeo program FLUX radija. FLUX radio je audio projekat, periodična online radio stanica čiji program stvaraju i emituju studenti ovog fakulteta. Na ovogodišnjem FLUX radiju učestvuje preko 50 studenata, a festival će trajati do petka, 8. novembra.  

Ova radio stanica koja je aktivna jednom godišnje, zamišljena je sa ciljem kreiranja sadržaja koji podstiče na razmišljanje i reakciju, te stvaranje kreativnog poligona za društvene promene. Autentičan radijski program, namenjen mladoj publici, realizuju studenti Katedre za Menadžment i produkciju pozorišta, radija i kulture, zajedno sa Katedrom za snimanje i dizajn zvuka. Program radija je govorno-muzičkog karaktera sa kulturno-umetničkom, informativnom, edukativnom i zabavnom funkcijom, koje se ogledaju u 15 različitih emisija.

flux-radio-vest

Ovogodišnji program FLUX radija objedinjen je pod temom NEMIR, koji kao prouzrokivač problema ima za cilj da izazove promenu, nelagodu i najzad reakciju na društvo, dajući glas studentima i uvažavajući njihov stav i znanje.

Prva novost ovogodišnjeg FLUX radija je kreiranje dramske redakcije, te produkcija originalnog FLUX  programa, kako u okviru dramske, tako i muzičke redakcije u okviru koje će nastati i tri pesme. Zatim, u duhu širenja polja delovanja, u nekoliko programskih celina, izlazi se van studija, vrši se vrsta invazije nad javnim prostorom i podstiče se dijalog.

Govorni program će svakog dana otvarati Jutarnji program, sa početkom u 9 časova. Nakon Jutarnjeg programa, očeuju nas emisije pod nazivom Studentski edukativni klub, Hronike otpora, Media džem, Mreže, Vremeplov, Živi zid, Flux Flex, Od vinila do USB-a, Kultno okultno, kao i brojne druge. Govorni program zatvara se u 2 časa nakon ponoći.

Sve emisije će, nakon završetka emitovanja programa, moći da se nađu na Fluxovom Mixcloud kanalu - https://www.mixcloud.com/fluxradio/Povratak na vesti


Ukoliko želite da naš rad podržavate iznosom koji sami određujete na mesečnom nivou, kliknite ovde: https://www.patreon.com/hocupozoriste