NP Kikinda gostuje sa predstavom 'Nosorog' u Hrvatskoj


Direktor Narodnog pozorišta u Kikindi Brane Marijanović je tokom prošle nedelje bio na sastanku u Vukovaru gde je dogovorio gostovanje ovog pozorišta u Hrvatskoj.

Predstava „Nosorog“, koju je po tekstu Ežena Jonska režirala Snežana Trišić, gostovaće u Vukovaru 25. novembra, a dan kasnije igraće se u Vinkovcima, u okviru programa obeležavanja stogodišnjice pozorišne umetnosnti u tom gradu.

nosorog-vest

Detalji gostovanja u Hrvatskoj dogovoreni su na sastanku u Vukovaru na kojem su bili Marijanović, Ivanka Miličić, direktor Javne ustanove u kulturi „Hrvatski dom“ u Vukovaru i Zdenko Rečić, direktor Gradskog kazališta „Joza Ivakić“ u Vinkovcima. Razgovoru je prisustvovao i generalni konzul Srbije u Vukovaru Milan Šapić, koji će biti domaćin glumcima na večeri u Vukovaru.

Novi odlazak ansambla u Vukovar i Vinkovce, nastavak je ranije uspostavljene saradnje NP Kikinda sa kazalištem „Joza Ivakić“ iz Vinkovaca.

NP Kikinda je već gostovala sa nekoliko predstava u Vikovcima, a publika u Kikindi imala je priliku da više puta gleda predstave ansambla iz Vinkovaca.

Njihovo gostovanje u Kikindi se očekuje 14. i 15. novembra, i to sa dve predstave: „U babinom gnijezdu“ i „Perverznjak“.

Izvor/foto: pozoristekikinda.rsPovratak na vesti


Ukoliko želite da naš rad podržavate iznosom koji sami određujete na mesečnom nivou, kliknite ovde: https://www.patreon.com/hocupozoriste