Pozorište lutaka Pinokio gostuje u Helsinkiju na Međunarodnom festivalu lutkarskih pozorišta SAMPO 017.


Gostovanjem predstave "Max Metalik" u okviru Međunarodnog festivala lutkarskih pozorišta SAMPO 017. Pozorište lutaka Pinokio počinje Pozorišnu sezonu 2017/018 u dalekoj Finskoj, 31. avgusta u 19:00 časova u centru Helsinkija, ispred Gradske kuće.

Ekipa glumaca, animatora u sastavu Ljiljana Živić, Željka Mandić, Zorana Milošakovć-Tasić, Goran Popović, Jovan Popović, Voja Savić i Saša Tomasović nastupiće uz muziku Velikog gradskog džez orkestra Helsinkija.

maxmetalik-vest

Iz pozorišta lutaka Pinokio poručuju:

Gospodin MAKSIMUS / MAX je rođen u maštanjima umetnika, majke i oca Kati Sorvali i Jari-Jusi Voiole u gradu Helsinki u Finskoj 1997. Svetlost dana je ugledao u umetničkoj radionici Jari-Jusi Voiole i Rika Vormale 1999 godine kada je i prve korake napravio pod nadzorom učitelja Bojana Barica. Na festivalu Snaga Svetlosti novembra iste godine u Helsinkiju imao je svoj prvi nastup ispred zgrade finskog parlamenta. 2000 godine na nastupu u internacionalnom festivalu Tampere leta upoznao se sa predsednicom Finske Tarja Halonen i iste godine u Helsinkiju svojim nastupom svečano zatvorio godinu evropskih gradova kulture, Sa lepotom Finske upoznao se na turneji i nastupu u malom gradicu Karjaa 2003.

2005 Godine napušta rodnu Finsku, da bi dečaštvo, odrastanje i punoletstvo proveo u Beogradu, rodnom mestu svog učitelja.

 I eto, u svojoj dvadesetoj godini života ponovo je u Helsinkiju čijim ulicama će veselo da korača!

Predstava je i ranije učestvovala na brojnih festivalima - otvorila je BITEF 2004, otvorila festival Budva grad teatar, Međunarodni festival pozorišta za decu u Subotici, Međunarodni festival lutkarskih pozorišta „Zlatni delfin“ u Varni, zatvorila Međunarodni festival lutkarskih predstava za odrasle „Pjero“ u Staroj Zagori, otvorila Međunarodni lutkarski festival u Taipeiu (Tajvan) kao i Festival u Sofiji (Bugarska), učestvovala na Međunarodnom festivalu u Banja Luci i do sada je izvedena u brojnim gradovima u Srbiji.

Izvor/foto: pinokio.rsPovratak na vesti


Ukoliko želite da naš rad podržavate iznosom koji sami određujete na mesečnom nivou, kliknite ovde: https://www.patreon.com/hocupozoriste