Pretpremijera predstave "Moja ti" u Kulturnom centru Ruma


Publika u Rumi imaće priliku da u utorak, 13. juna pogleda predstavu "Moja ti" Ateljea 212, koja je digla na noge gledaoce na zatvaranju 62. Pozorja, dok je beogradska premijera zakazana za septembar.

Predstava "Moja ti" nastala je na osnovu pobedničkog komada Olge Dimitrijević „Kako je dobro videti te opet" (konkurs Sterijinog pozorja za savremeni dramski tekst 2014. godine).

moja-ti-kc-ruma

Tekst Olge Dimitrijević tematizuje starost, usamljenost, smrt, prolaznost, suočavanje sa promenama, slobodu i bezgraničnost ljubavi, značaj prijateljstva, ali i nelojalnost i gramzivost, te konsekventnu borba za pravdu. Takođe, otvara i pitanja trulosti društvenog sistema, korupcije u pravosuđu i opšte nepravde prema nemoćnim pojedincima..

Ova drama se bitno izdvaja zbog specifičnosti stila, neobičnog susreta poezije i drame, jednostavnosti čistih emocija koje nosi i poetske stilizacije koja tu osećajnost pomera na polje jedinstvene estetičnosti.

Autorka teksta se, između ostalog, hrabro bavi graničnim temama, ljubavi i prijateljstva između starih ljudi, kao i ljubavi između osoba istoga pola, pri čemu druga tema ne uključuje uobičajenije napadnu teatralnost, već neobičnu nežnost, toplinu zrelosti. Tekst bitno otvara i problem ejdžizma, diskriminacije starih ljudi u društvu koje favorizuje mladost. Takođe, poetski, ali i komički se ruše barijere između ovog i onog sveta, kroz njihovo diskretno preplitanje.

Režiju potpisuje Aleksandra Milavić Dejvis, scenografiju Marija Kalabić, kostim Marija Marković. Muziku je komponovala Anja Đorđević, a dramaturg na predstavi je Dimitrije Kokanov.

Uloge u predstavi tumače: Svetlana Bojković, Gorica Popović, Tanja Bošković, Sofija Juričan i Ivan Mihailović. Pijanistkinja je Gorica Šutić.

Predstava počinje u 20 časova, cena ulaznice iznosi 700 dinara.

Autor: Milica Živković, Foto: atelje212.rsPovratak na vesti


Ukoliko želite da naš rad podržavate iznosom koji sami određujete na mesečnom nivou, kliknite ovde: https://www.patreon.com/hocupozoriste