Sutra počinje 17. Festival frankofonog srednjoškolskog pozorišta

Milana Vojnović
30. apr 2019.

Sedamnaesto po redu izdanje SFFP-a održava se od 1. do 3. maja u Božidarcu. Ove godine, pored trupa iz Srbije, gostuju i trupe iz Crne Gore, Bugarske, Rusije, Francuske i Maroka.

“Program je veoma zanimljiv i dinamičan jer smo odlučili da tokom prepodneva imamo radionice za nastavnike i za učenike, dok će predstave biti izvođene poslepodne. Nastavnici će na ovim radionicama raditi na novim pristupima obradi teksta, postavljanju predstave, odnosu prema učenicima, dok će učenici sa profesionalnim glumcima raditi na improvizacijama, odnosno fokusiraće se na pokrete na sceni, stav, odnos prema drugome i na kraju i na glas. Rezultate tog rada videćemo na Kalemegdanu pod otvorenim nebom tokom malog takmičenja u improvizacijama”, rekao je koordinator festivala, Igor Ilić.

Na ovogodišnjem festivalu biće prikazano 10 predstava, a od toga jedna profesionalna iz Francuske, kao i jedna poluprofesionalna. Trupe su, kao i uvek, odabrale zanimljive tekstove, te ćemo stoga imati priliku da s njima vidimo raznolike svetove tokom tri festivalska dana.

U nastavku pogledajte kompletan program festivala:

17-fest-frankofonog-pozoristaPovratak na vesti


Ukoliko želite da naš rad podržavate iznosom koji sami određujete na mesečnom nivou, kliknite ovde: https://www.patreon.com/hocupozoriste