Jovana Stanković

Jovana Stanković

Stručni saradnik iz Aleksinca
Aleksinac    23. 10. 1993.

Pozorišne recenzije koje je pisala otvorile su joj vrata Festivala PIP. DObar pozorišni program u Aleksincu joj je omogućio kontakt sa glumcima, rediteljima i drugim pozorišnim radnicima. Pored toga, uspešno vodi blog "Priče jedne veštice", koji se jedini u Srbiji na taj način bavi pozorištem.


vest thumb

19.Jun.2018

Peti „Bucini dani“ su zatvoreni premijerom predstave „I svaki put kao da je prvi“ i dodelom nagrada najboljima.
vest thumb

17.Jun.2018

Najviše nagrada osvojile su predstave “Ožalošćena porodica” i “Korešpodencija”.
vest thumb

17.Jun.2018

Takmičarski deo festivala „Bucini dani“ zatvorila je predstava „Rubište“ u produkciji Šabačkog pozorišta, po tekstu Ninoslava Đorđevića, a u režiji Kokana Mladenovića.
vest thumb

16.Jun.2018

Na četvrtoj večeri festivala“Bucini dani“ odigrana je predstava „Korešpodencija“ u produkciji „Zvezdara teatra“, po tekstu Borislava Pekića u dramatizaciji Borislava Mihajlovića – Mihiza, a u režiji Gorčina Stojanovića.
vest thumb

16.Jun.2018

Na premijeri ćete videti jedno drugačije čitanje Bore Stankovića od uobičajenog realističnog, i što se tiče forme i što se tiče sadržaja.
vest thumb

16.Jun.2018

Na trećoj večeri festivala „Bucini dani“ odigrana je predstava „Avgust u okrugu Osejdž“ u produkciji Narodnog pozorišta iz Subotice, po tekstu Trejsija Letsa, a u režiji Aleksandra Božine.
vest thumb

14.Jun.2018

Druge takmičarske večeri festivala „Bucini dani“ odigrana je predstava „Ožalošćena porodica“ u produkciji Narodnog pozorišta u Beogradu, po tekstu Branislava Nušića, a u režiji Jagoša Markovića.
vest thumb

13.Jun.2018

Pete „Bucine dane“ je sinoć u Aleksandrovcu zvanično otvorio jedan od članova žirija, glumac Goran Sultanović.
vest thumb

11.Jun.2018

Marijana Rajić, PR festivala "Bucini dani", nam je odgovorila na nekoliko pitanja i približila nam delić atmosfere “Bucinih dana”.
vest thumb

23.Apr.2018

Nakon sedam odigranih predstava u takmičarskom delu festivala „Pozorišno proleće“ u Šapcu, žiri je doneo odluke o nagradama. Članovi stručnog žirija su Karpo Aćimović Godina, reditelj, Nikola Ristanoviski, glumac i Petar Kaukov, reditelj
vest thumb

22.Apr.2018

Na trećem „Pozorišnom proleću“ u Šapcu, festivalu na kom su u fokusu najbolje predstave postavljene na scenu u prethodnoj kalendarskoj godini, odigrana je i predstava „Carstvo nebesko“.
vest thumb

28.Feb.2018

Ono što ova predstava obećava jeste smeh. Svakako, to je ono što nam je neophodno za zdrav život. Premijera je 3. marta u 20 časova u Pozorištu „Slavija“.
vest thumb

07.Feb.2018

Prvi Zimski pozorišni festival za decu održan je u Aleksincu od 29. januara do 3. februara. Profesionalna pozorišta izvela su svoje predstave namenjene najmlađima, a aleksinačka deca su uživala. Svake večeri je sala bila ispunjena decom i konačno su i ona dobila priliku da na pravi način osete duh pozorišta.
vest thumb

15.Jan.2018

„Šabačko pozorište“ u januaru i februaru 2018. godine, kao svojevrsni poklon vernoj publici, organizuje pozorišne „Krugove“. Trajaće od 15. januara do 22. februara. Ukupno je pet krugova i u svakom od njih se igra po četiri predstave.
vest thumb

02.Dec.2017

Na poslednjoj takmičarskoj večeri Festivala prvoizvedenih predstava u Aleksincu, u ponedeljak 27. novembra, izvedena je predstava Opet plače, al’ sad od sreće po tekstu Novice Savića, u režiji Dragana Jakovljevića, a u produkciji Knjaževsko-srpskog teatra.
vest thumb

30.Nov.2017

Predstava Maestro u produkciji Narodnog pozorišta Sombor odigrana je na petoj večeri Festivala prvoizvedenih predstava u Aleksincu.
vest thumb

28.Nov.2017

Ansambl Šabačkog pozorišta odigrao je četvrtu predstavu u takmičarskom delu Festivala PIP, Rubište, posle koje smo razgovarali sa glumicom Kristinom Pajkić.
vest thumb

26.Nov.2017

Na trećem danu Festivala održana je promocija knjige Prvih pet, priređivača Milivoja Mlađenovića. O knjizi su govorili Slobodan Savić, Željko Hubač i Milivoje Mlađenović. Treća predstava odigrana u takmičarskom delu Festivala bila je Novo doba.
vest thumb

26.Nov.2017

Drugo veče Festivala prvoizvedenih predstava obeležila je promocija Fakulteta savremenih umetnosti, ali i igranje praizvedbe komada Hor “bečkih” dečaka.
vest thumb

24.Nov.2017

U Aleksincu je 22. novembra svečano otvoren 6. Festival prvoizvedenih predstava, predstavom Hipnoza jedne ljubavi.