Jovana Stanković

Jovana Stanković

Urednica
Aleksinac    23. 10. 1993.

Pozorišne recenzije koje je pisala otvorile su joj vrata Festivala PIP. DObar pozorišni program u Aleksincu joj je omogućio kontakt sa glumcima, rediteljima i drugim pozorišnim radnicima. Pored toga, uspešno vodi blog "Priče jedne veštice", koji se jedini u Srbiji na taj način bavi pozorištem.


vest thumb

20.Oct.2018

Nekada sam negde pročitala da umetnici umiru dva puta – onda kada fizički napuste ovaj svet, a zatim kada njihova dela prestanu da žive. Vodeći se ovom mišlju, ja tvrdim da Branislav Nušić danas puni 154 godine i sasvim sam sigurna da se neće tu zaustaviti.
vest thumb

09.Oct.2018

Akademsko pozorište Studentskog kulturnog centra iz Niša je pozorišnu sezonu započelo premijerom predstave „Mamin dašak u svemiru“, po motivima crne komedije „Zeko, zeko“ Kolin Sero. Adaptaciju i režiju potpisuje Dušan Matejić.
vest thumb

06.Sep.2018

U Nišu je 5. septembra završen 14. Urban Fest. Iste večeri je odigrana i poslednja predstava iz selekcije, „Šine“, po tekstu Milene Marković, u režiji Marije Medenica, a u izvođenju Dramskog studija „Ćoše“ iz Obrenovca.
vest thumb

05.Sep.2018

Četvrto veče 14. Urban Festa je bilo nešto drugačije od prethodnih. Naime, publika je pogledala predstave iz selekcije dramskih akademija.
vest thumb

04.Sep.2018

Niška publika je na trećoj večeri 14. Urban Festa gledala predstave „Preljubnici“, Račanskog pozorišta Kulturnog centra „Radoje Domanović“ iz Rače i „Sve o ženama“ Akademskog pozorišta Studentskog kulturnog centra Niš.
vest thumb

03.Sep.2018

Na drugoj večeri 14. Urban Festa u Nišu su odigrane dve predstave - „Peščanik“, Akademskog pozorišta Studentskog kulturnog centra Kragujevac i „Antigona“ Omladinskog pozorišta „Vožd“ iz Šapca.
vest thumb

02.Sep.2018

U parku Čair je otvoren 14. Urban Fest u Nišu. Samu ceremoniju otvaranja vodio je umetnički direktor i selektor festivala, Aleksandar Mihailović. Publici se obratio prorektor Univerziteta u Nišu prof. dr Vlastimir Nikolić, a festival je zvanično otvorila direktorka Studentskog kulturnog centra u Nišu Dragana Petković.
vest thumb

19.Jun.2018

Peti „Bucini dani“ su zatvoreni premijerom predstave „I svaki put kao da je prvi“ i dodelom nagrada najboljima.
vest thumb

17.Jun.2018

Najviše nagrada osvojile su predstave “Ožalošćena porodica” i “Korešpodencija”.
vest thumb

17.Jun.2018

Takmičarski deo festivala „Bucini dani“ zatvorila je predstava „Rubište“ u produkciji Šabačkog pozorišta, po tekstu Ninoslava Đorđevića, a u režiji Kokana Mladenovića.
vest thumb

16.Jun.2018

Na četvrtoj večeri festivala“Bucini dani“ odigrana je predstava „Korešpodencija“ u produkciji „Zvezdara teatra“, po tekstu Borislava Pekića u dramatizaciji Borislava Mihajlovića – Mihiza, a u režiji Gorčina Stojanovića.
vest thumb

16.Jun.2018

Na premijeri ćete videti jedno drugačije čitanje Bore Stankovića od uobičajenog realističnog, i što se tiče forme i što se tiče sadržaja.
vest thumb

16.Jun.2018

Na trećoj večeri festivala „Bucini dani“ odigrana je predstava „Avgust u okrugu Osejdž“ u produkciji Narodnog pozorišta iz Subotice, po tekstu Trejsija Letsa, a u režiji Aleksandra Božine.
vest thumb

14.Jun.2018

Druge takmičarske večeri festivala „Bucini dani“ odigrana je predstava „Ožalošćena porodica“ u produkciji Narodnog pozorišta u Beogradu, po tekstu Branislava Nušića, a u režiji Jagoša Markovića.
vest thumb

13.Jun.2018

Pete „Bucine dane“ je sinoć u Aleksandrovcu zvanično otvorio jedan od članova žirija, glumac Goran Sultanović.
vest thumb

11.Jun.2018

Marijana Rajić, PR festivala "Bucini dani", nam je odgovorila na nekoliko pitanja i približila nam delić atmosfere “Bucinih dana”.
vest thumb

23.Apr.2018

Nakon sedam odigranih predstava u takmičarskom delu festivala „Pozorišno proleće“ u Šapcu, žiri je doneo odluke o nagradama. Članovi stručnog žirija su Karpo Aćimović Godina, reditelj, Nikola Ristanoviski, glumac i Petar Kaukov, reditelj
vest thumb

22.Apr.2018

Na trećem „Pozorišnom proleću“ u Šapcu, festivalu na kom su u fokusu najbolje predstave postavljene na scenu u prethodnoj kalendarskoj godini, odigrana je i predstava „Carstvo nebesko“.
vest thumb

28.Feb.2018

Ono što ova predstava obećava jeste smeh. Svakako, to je ono što nam je neophodno za zdrav život. Premijera je 3. marta u 20 časova u Pozorištu „Slavija“.
vest thumb

07.Feb.2018

Prvi Zimski pozorišni festival za decu održan je u Aleksincu od 29. januara do 3. februara. Profesionalna pozorišta izvela su svoje predstave namenjene najmlađima, a aleksinačka deca su uživala. Svake večeri je sala bila ispunjena decom i konačno su i ona dobila priliku da na pravi način osete duh pozorišta.
vest thumb

15.Jan.2018

„Šabačko pozorište“ u januaru i februaru 2018. godine, kao svojevrsni poklon vernoj publici, organizuje pozorišne „Krugove“. Trajaće od 15. januara do 22. februara. Ukupno je pet krugova i u svakom od njih se igra po četiri predstave.
vest thumb

02.Dec.2017

Na poslednjoj takmičarskoj večeri Festivala prvoizvedenih predstava u Aleksincu, u ponedeljak 27. novembra, izvedena je predstava Opet plače, al’ sad od sreće po tekstu Novice Savića, u režiji Dragana Jakovljevića, a u produkciji Knjaževsko-srpskog teatra.
vest thumb

30.Nov.2017

Predstava Maestro u produkciji Narodnog pozorišta Sombor odigrana je na petoj večeri Festivala prvoizvedenih predstava u Aleksincu.
vest thumb

28.Nov.2017

Ansambl Šabačkog pozorišta odigrao je četvrtu predstavu u takmičarskom delu Festivala PIP, Rubište, posle koje smo razgovarali sa glumicom Kristinom Pajkić.
vest thumb

26.Nov.2017

Na trećem danu Festivala održana je promocija knjige Prvih pet, priređivača Milivoja Mlađenovića. O knjizi su govorili Slobodan Savić, Željko Hubač i Milivoje Mlađenović. Treća predstava odigrana u takmičarskom delu Festivala bila je Novo doba.
vest thumb

26.Nov.2017

Drugo veče Festivala prvoizvedenih predstava obeležila je promocija Fakulteta savremenih umetnosti, ali i igranje praizvedbe komada Hor “bečkih” dečaka.
vest thumb

24.Nov.2017

U Aleksincu je 22. novembra svečano otvoren 6. Festival prvoizvedenih predstava, predstavom Hipnoza jedne ljubavi.