Jovana Stanković

Jovana Stanković

Urednica
Aleksinac    23. 10. 1993.

Pozorišne recenzije koje je pisala otvorile su joj vrata Festivala PIP. DObar pozorišni program u Aleksincu joj je omogućio kontakt sa glumcima, rediteljima i drugim pozorišnim radnicima. Pored toga, uspešno vodi blog "Priče jedne veštice", koji se jedini u Srbiji na taj način bavi pozorištem.


vest thumb

28.Nov.2019

Na šestoj večeri Festivala prvoizvedenih predstava u Aleksincu je odigrana predstava „Naši preci, jedite sa nama“
vest thumb

27.Nov.2019

Peto veče 8. Festivala prvoizvedenih predstava u Aleksincu
vest thumb

26.Nov.2019

Na četvrtoj takmičarskoj večeri Festivala prvoizvedenih predstava u Aleksincu odigrana je predstava „Naši dani“ Narodnog pozorišta Republike Srpske iz Banja Luke, po tekstu Željka Stjepanovića, a u režiji Juga Radivojevića.
vest thumb

25.Nov.2019

Treće veče Festivala prvoizvedenih predstava u Aleksincu
vest thumb

24.Nov.2019

Na drugoj takmičarskoj večeri 8. Festivala prvoizvedenih predstava u Aleksincu je izvedena predstava „Slikarke“
vest thumb

23.Nov.2019

Sinoć je u Aleksincu otvoren 8. Festival prvoizvedenih predstava.
vest thumb

29.Oct.2019

Predstavom „Nečista krv“ po tekstu Bore Stankovića u dramatizaciji Tijane Grumić, a u režiji Juga Đorđevića i izvođenju pozorišta „Bora Stanković“ iz Vranja zatvoreni su 39. Borini pozorišni dani.
vest thumb

28.Oct.2019

Na petoj večeri 39. Borinih pozorišnih dana u Vranju odigrana je predstava „Zašto je poludeo gospodin R?“.
vest thumb

26.Oct.2019

Na trećoj večeri 39. Borinih pozorišnih dana odigrana je predstava „Tartif“, autorski projekat Igora Vuka Torbice.
vest thumb

25.Oct.2019

Na drugoj večeri 39. Borinih pozorišnih dana odigrana je predstava „M.I.R.A.“ u  režiji Andraša Urbana, a u produkciji Bitef teatra.
vest thumb

24.Oct.2019

Predstavom „Rodoljupci“, po tekstu Jovana Sterije Popovića, u režiji Andraša Urbana i izvođenju Narodnog pozorišta iz Beograda, otvoreni su 39. Borini pozorišni dani u Vranju.
vest thumb

19.Sep.2019

Premijera će se odigrati 20. septembra u 20 časova u pozorištu Slavija.
vest thumb

05.Sep.2019

Izveštaj sa četvrte večeri 15. Urban festa. 
vest thumb

03.Sep.2019

Izveštaj sa druge večeri 15. Urban festa. 
vest thumb

10.Jul.2019

U proteklih nedelju dana posetioci našeg portala imali su priliku da glasaju za premijeru koja im se najviše dopala u sezoni za nama. Pogledajte rezultate tog glasanja.
vest thumb

16.Jun.2019

Žiri festivala Bucini dani doneo odluku o nagradama na festivalu. 
vest thumb

15.Jun.2019

Na četvrtoj večeri festivala Bucini dani u Aleksandrovcu je odigrana predstava "Jami distrikt".
vest thumb

14.Jun.2019

Na trećoj takmičarskoj večeri šestih Bucinih dana u Aleksandrovcu je odigrana predstava "Tartif".
vest thumb

13.Jun.2019

Na drugoj večeri festivala Bucini dani u Aleksandrovcu je odigrana predstava „Režim ljubavi“.
vest thumb

12.Jun.2019

Predstavom „Petrijin venac“ Ateljea 212 je otvoren festival Bucini dani u Aleksandrovcu.
vest thumb

25.May.2019

Predstave "Tartif" i "Jami distrikt" skinute su sa programa festivala "Teatar u tvrđavi" u Smederevu.
vest thumb

15.Apr.2019

Kao poslednja u takmičarskom delu IV Pozorišnog proleća izvedena je predstava „Ujka Vanja“, po tekstu A.P. Čehova, u režiji Egona Savina, a u produkciji Jugoslovenskog dramskog pozorišta.
vest thumb

14.Apr.2019

Na šestoj večeri IV Pozorišnog proleća u Šapcu odigrana je predstava „Hronika palanačkog groblja“, u dramatizaciji Jelene Mijović, režiji Ivana Vukovića, a u produkciji Kruševačkog pozorišta.
vest thumb

13.Apr.2019

Na petoj večeri IV Pozorišnog proleća u Šapcu odigrana je predstava „Tartif”, u koprodukciji Srpskog narodnog pozorišta i Narodnog pozorišta Sombor, čiji je autor i reditelj Igor Vuk Torbica.
vest thumb

12.Apr.2019

Na četvrtoj večeri IV Pozorišnog proleća u Šapcu odigrana je predstava „Veštice iz Salema“, po tekstu Artura Milera, u režiji Nikite Milivojevića, a u koprodukciji Srpskog narodnog pozorišta i Centra za razvoj vizuelne kulture u Novom Sadu.
vest thumb

11.Apr.2019

Na trećoj večeri četvrtog „Pozorišnog proleća“ u Šapcu odigrana je predstava „Korešpodencija“, po tekstu Borislava Pekića
vest thumb

23.Mar.2019

U Akademskom pozorištu SKC-a u Nišu odigrana je premijera predstave „Laki komad” po tekstu Nebojše Romčevića, a u režiji Uroša Milojevića.
vest thumb

20.Mar.2019

"Laki komad" će se premijerno odigrati 22. marta.
vest thumb

19.Mar.2019

Najviše nagrada osvojila je predstava "Sumrak bogova", a pored nje nagrađene su i predstave "Kad bi Sombor bio Holivud" i "Kapital".
vest thumb

19.Mar.2019

Na osmoj večeri festivala „Teatar na raskršću“ odigrana je poslednja takmičarska predstava „Sumrak bogova“ po tekstu Ivora Martinića napisanom po filmskom scenariju Lukina Viskontija, Enrika Mediolija i Nikole Badaluka, u režiji Dalibora Matanića, a u produkciji Slovenskog narodnog gledališča Maribor iz Slovenije.
vest thumb

18.Mar.2019

Na sedmoj večeri festivala „Teatar na raskršću“ odigrana je predstava „Festen“, po motivima istoimenog filma Dejvida Eldridža, u adaptaciji Saške Boškovske, režiji Zoje Buzalkovske, a u produkciji Dramskog teatra Skoplje iz Severne Makedonije.
vest thumb

17.Mar.2019

Šeste večeri festivala „Teatar na raskršću“ odigrana je sedma takmičarska predstava „Višnjik“ u produkciji Dramsko-lutkarskog pozorišta „Ivan Radoev“ iz Plevena u Bugarskoj.
vest thumb

16.Mar.2019

Na petoj večeri festivala „Teatar na raskršću“ odigrana je predstava „Balkanski špijun“ Narodnog pozorišta u Beogradu, po tekstu Dušana Kovačevića, a u režiji Tatjane Mandić Rigonat.
vest thumb

15.Mar.2019

Na četvrtoj večeri festivala „Teatar na raskršću“  odigrana je predstava „Filoktet“ Hrvatskog narodnog kazališta u Varaždinu, po tekstu Sofokla, za koji su adaptaciju uradili Ivan Penović i Ozren Prohić, koji potpisuje i režiju za ovaj komad.
vest thumb

14.Mar.2019

Treće veče festivala „Teatar na raskršću“ donelo je dve predstave: „We were born naked and the rest is…“ i „Kapital“.
vest thumb

13.Mar.2019

Prva predstava, odigrana u takmičarskom delu festivala „Teatar na raskršću“, jeste „Kad bi Sombor bio Holivud“ Narodnog pozorišta iz Sombora
vest thumb

12.Mar.2019

Premijerom predstave "Putujuće pozorište Šopalović" počeo je prvi festival "Teatar na raskršću" u Nišu.
vest thumb

08.Feb.2019

U Narodnom pozorištu u Nišu 9. februara biće odigrana premijera predstave „Sladoled“ po tekstu Mira Gavrana, a u režiji Spasoja Ž. Milovanovića.
vest thumb

24.Nov.2018

Na drugoj večeri ovogodišnjeg Festivala prvoizvedenih predstava zvanično je počeo takmičarski deo festivala. Isidora Simijonović, Vanja Nenadić, Nina Nešković i Danica Grubački odigrale su predstavu „Jami distrikt“ po tekstu Milene Bogavac, u režiji Kokana Mladenovića, a u produkciji Centra za kulturu Tivat, Asocijacije MASZK, Bitef teatra i Think Thank studija iz Novog Sada.
vest thumb

23.Nov.2018

U Aleksincu je 22. novembra otvoren VII Festival prvoizvedenih predstava.
vest thumb

20.Oct.2018

Nekada sam negde pročitala da umetnici umiru dva puta – onda kada fizički napuste ovaj svet, a zatim kada njihova dela prestanu da žive. Vodeći se ovom mišlju, ja tvrdim da Branislav Nušić danas puni 154 godine i sasvim sam sigurna da se neće tu zaustaviti.
vest thumb

09.Oct.2018

Akademsko pozorište Studentskog kulturnog centra iz Niša je pozorišnu sezonu započelo premijerom predstave „Mamin dašak u svemiru“, po motivima crne komedije „Zeko, zeko“ Kolin Sero. Adaptaciju i režiju potpisuje Dušan Matejić.
vest thumb

06.Sep.2018

U Nišu je 5. septembra završen 14. Urban Fest. Iste večeri je odigrana i poslednja predstava iz selekcije, „Šine“, po tekstu Milene Marković, u režiji Marije Medenica, a u izvođenju Dramskog studija „Ćoše“ iz Obrenovca.
vest thumb

05.Sep.2018

Četvrto veče 14. Urban Festa je bilo nešto drugačije od prethodnih. Naime, publika je pogledala predstave iz selekcije dramskih akademija.
vest thumb

04.Sep.2018

Niška publika je na trećoj večeri 14. Urban Festa gledala predstave „Preljubnici“, Račanskog pozorišta Kulturnog centra „Radoje Domanović“ iz Rače i „Sve o ženama“ Akademskog pozorišta Studentskog kulturnog centra Niš.
vest thumb

03.Sep.2018

Na drugoj večeri 14. Urban Festa u Nišu su odigrane dve predstave - „Peščanik“, Akademskog pozorišta Studentskog kulturnog centra Kragujevac i „Antigona“ Omladinskog pozorišta „Vožd“ iz Šapca.
vest thumb

02.Sep.2018

U parku Čair je otvoren 14. Urban Fest u Nišu. Samu ceremoniju otvaranja vodio je umetnički direktor i selektor festivala, Aleksandar Mihailović. Publici se obratio prorektor Univerziteta u Nišu prof. dr Vlastimir Nikolić, a festival je zvanično otvorila direktorka Studentskog kulturnog centra u Nišu Dragana Petković.
vest thumb

19.Jun.2018

Peti „Bucini dani“ su zatvoreni premijerom predstave „I svaki put kao da je prvi“ i dodelom nagrada najboljima.
vest thumb

17.Jun.2018

Najviše nagrada osvojile su predstave “Ožalošćena porodica” i “Korešpodencija”.
vest thumb

17.Jun.2018

Takmičarski deo festivala „Bucini dani“ zatvorila je predstava „Rubište“ u produkciji Šabačkog pozorišta, po tekstu Ninoslava Đorđevića, a u režiji Kokana Mladenovića.
vest thumb

16.Jun.2018

Na četvrtoj večeri festivala“Bucini dani“ odigrana je predstava „Korešpodencija“ u produkciji „Zvezdara teatra“, po tekstu Borislava Pekića u dramatizaciji Borislava Mihajlovića – Mihiza, a u režiji Gorčina Stojanovića.
vest thumb

16.Jun.2018

Na premijeri ćete videti jedno drugačije čitanje Bore Stankovića od uobičajenog realističnog, i što se tiče forme i što se tiče sadržaja.
vest thumb

16.Jun.2018

Na trećoj večeri festivala „Bucini dani“ odigrana je predstava „Avgust u okrugu Osejdž“ u produkciji Narodnog pozorišta iz Subotice, po tekstu Trejsija Letsa, a u režiji Aleksandra Božine.
vest thumb

14.Jun.2018

Druge takmičarske večeri festivala „Bucini dani“ odigrana je predstava „Ožalošćena porodica“ u produkciji Narodnog pozorišta u Beogradu, po tekstu Branislava Nušića, a u režiji Jagoša Markovića.
vest thumb

13.Jun.2018

Pete „Bucine dane“ je sinoć u Aleksandrovcu zvanično otvorio jedan od članova žirija, glumac Goran Sultanović.
vest thumb

11.Jun.2018

Marijana Rajić, PR festivala "Bucini dani", nam je odgovorila na nekoliko pitanja i približila nam delić atmosfere “Bucinih dana”.
vest thumb

23.Apr.2018

Nakon sedam odigranih predstava u takmičarskom delu festivala „Pozorišno proleće“ u Šapcu, žiri je doneo odluke o nagradama. Članovi stručnog žirija su Karpo Aćimović Godina, reditelj, Nikola Ristanoviski, glumac i Petar Kaukov, reditelj
vest thumb

22.Apr.2018

Na trećem „Pozorišnom proleću“ u Šapcu, festivalu na kom su u fokusu najbolje predstave postavljene na scenu u prethodnoj kalendarskoj godini, odigrana je i predstava „Carstvo nebesko“.
vest thumb

28.Feb.2018

Ono što ova predstava obećava jeste smeh. Svakako, to je ono što nam je neophodno za zdrav život. Premijera je 3. marta u 20 časova u Pozorištu „Slavija“.
vest thumb

07.Feb.2018

Prvi Zimski pozorišni festival za decu održan je u Aleksincu od 29. januara do 3. februara. Profesionalna pozorišta izvela su svoje predstave namenjene najmlađima, a aleksinačka deca su uživala. Svake večeri je sala bila ispunjena decom i konačno su i ona dobila priliku da na pravi način osete duh pozorišta.
vest thumb

15.Jan.2018

„Šabačko pozorište“ u januaru i februaru 2018. godine, kao svojevrsni poklon vernoj publici, organizuje pozorišne „Krugove“. Trajaće od 15. januara do 22. februara. Ukupno je pet krugova i u svakom od njih se igra po četiri predstave.
vest thumb

02.Dec.2017

Na poslednjoj takmičarskoj večeri Festivala prvoizvedenih predstava u Aleksincu, u ponedeljak 27. novembra, izvedena je predstava Opet plače, al’ sad od sreće po tekstu Novice Savića, u režiji Dragana Jakovljevića, a u produkciji Knjaževsko-srpskog teatra.
vest thumb

30.Nov.2017

Predstava Maestro u produkciji Narodnog pozorišta Sombor odigrana je na petoj večeri Festivala prvoizvedenih predstava u Aleksincu.
vest thumb

28.Nov.2017

Ansambl Šabačkog pozorišta odigrao je četvrtu predstavu u takmičarskom delu Festivala PIP, Rubište, posle koje smo razgovarali sa glumicom Kristinom Pajkić.
vest thumb

26.Nov.2017

Na trećem danu Festivala održana je promocija knjige Prvih pet, priređivača Milivoja Mlađenovića. O knjizi su govorili Slobodan Savić, Željko Hubač i Milivoje Mlađenović. Treća predstava odigrana u takmičarskom delu Festivala bila je Novo doba.
vest thumb

26.Nov.2017

Drugo veče Festivala prvoizvedenih predstava obeležila je promocija Fakulteta savremenih umetnosti, ali i igranje praizvedbe komada Hor “bečkih” dečaka.
vest thumb

24.Nov.2017

U Aleksincu je 22. novembra svečano otvoren 6. Festival prvoizvedenih predstava, predstavom Hipnoza jedne ljubavi.