Jastučko

Ulogujte se da dodate predstavu u listu zelja
7.0

Broj ocena: 1;

Jastučko

Premijera: 12. Feb 2016.
Pisac: Martin Mekdona, Režija: Ninoslav Đorđević

Igraju:

Tupolski - Saša Torlaković
Arijel - Branislav Jerković
Katurijan Katurijan - Ninoslav Đorđević
Miša Katurijan - Srđan Aleksić
Pralja - Milijana Makević
Devojčica - Anja Tatalović

Kostimograf: Ninoslav Đorđević, Scenograf: Erika Vujić i Ninoslav Đorđević, Prevod: Bojana Kovačević Petrović, Animacija i plakat: Valentina Broštean, Video: Milan ĐurđevićPredstava je završni ispit master studija iz pozorišne i radio režije na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu pod mentorstvom Darijana Mihajlovića.

Reč reditelja

Ovaj deo, u afišama i programskim knjižicama, obično služi za kratki rediteljev, emocionalni i/ili racionalni, osvrt na povode, proces ili pak rezultat kreativnog rada. U tom smislu, mogao bih pisati o jednodecenijskom druženju sa ovim komadom, o inspiraciji koji mi je pružao u nekim drugim kreativnim pothvatima, o preispitivanju sopstvene vrednosti, značaja, uticaja pa i smisla bivanja i delanja kao nekog ko pokušava da se bavi umetnošću u svetu koji nas okružuje, o zahvalnosti Pozorištu, a naročito Saši, Srdjanu, Banetu, Milijani i Erici jer su u ovaj proces ušli detinje nevini, spremni da veruju i da daju sve od sebe, da mrakom prizivaju svetlost.
Mogao bih ali... Jedna od ( mojih) omiljenih knjiga počinje izvinjenjem zbog posvete i samom posvetom: „Leonu Vertu, kad je bio mali dečak.“  Stoga, rešio sam da se i ja izvinim što neću pisati o gore navedenim stvarima, jer ova predstava ima svog Leona Verta koji zaslužuje posvetu. Zato će moja jedina rediteljska reč biti:
Dunji
Ninoslav Đorđević